Economia SUA ar putea reveni puternic după ce iese din criză

Economia SUA ar putea reveni puternic după ce iese din criză, sprijinită de programul de stimulare de urgenţă adoptat de administraţia preşedintelui Barack Obama, a declarat pentru Financial Times unul dintre principalii consilieri economici ai Casei Albe.

15 afișări
Imaginea articolului Economia SUA ar putea reveni puternic după ce iese din criză

Economia SUA ar putea reveni puternic după ce iese din criză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Christina Romer, liderul consilierilor economici ai Casei Albe, a indicat, în interviul acordat Financial Times, că este optimistă că economia SUA va ajunge în curând la stabilitate, iar revenirea va fi în formă de V, adică una puternică. Ea consideră, însă, că este prea devreme să fie înăsprită politica de stimulare economică.

"Nu vrem să repetăm greşelile Japoniei din anii '90, care a înăsprit politica de îndată de situaţia a început să se îmbunătăţească", a afirmat Romer.

Comentariile consilierului vin într-un moment în care opoziţia republicană şi-a intensificat atacurile la adresa programului de stimulare fiscală adoptat de administraţia lui Obama. Programului i se reproşează ineficienţa în a combate şomajul.

"Întotdeauna am ştiut că (programul - n.r.) nu va avea un impact semnificativ în primele cinci sau şase luni. Efectele vor începe să apară de acum înainte", a spus Romer.

Un alt consilier al Casei Albe, David Axelrod, a afirmat recent că recesiunea economică nu a fost înfrântă, iar preşedintele Obama este dispus să adopte un nou program de stimulare, dacă va fi nevoie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici