Economia Ungariei a crescut în al doilea trimestru cu 3,9% faţă de anul trecut

Economia Ungariei a avansat în cel mai alert ritm din ultimii opt ani, Produsul Intern Brut (PIB) din al doilea trimestru urcând cu 3,9% faţă de anul trecut, pe fondul unei creşteri importante a producţiei de automobile, informează Bloomberg.

509 afișări
Imaginea articolului Economia Ungariei a crescut în al doilea trimestru cu 3,9%  faţă de anul trecut

Economia Ungariei a crescut în al doilea trimestru cu 3,9% faţă de anul trecut (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Creşterea de 3,9% a PIB-ului este cea mai mare din primul trimestru din 2006 până în prezent, se arată în raportul preliminar al Biroului de Statistică ungar dat publicităţii joi. Rezultatul depăşeşte estimările economiştilor de la Bloomberg, care au anticipat un avans de 3,5% al PIB-ului.

În comparaţie cu primul trimestru al acestui an, PIB-ul Ungariei a crescut cu 0,8%.

Prim-ministrul ungar, Viktor Orban, care a fost numit în aprilie pentru un nou mandat de patru ani, vrea să reconstruiască economia naţională pe baza industriei. În acest sens, producătorii de maşini care au au filiale în Ungaria, printre care Daimler şi Audi, au raportat rezultate foarte bune pe aceste unităţi în 2014, contribuind astfel la avansul PIB-ului.

"Creşterea a fost susţinută de producţia industrială şi de construcţii, în timp ce agricultura a avut rezultate destul de bune", a spus Pal Pozsonyi, analist la Biroul ungar de Statistică.

În Ungaria, producţia industrială din luna iunie a crescut cu 11,3% faţă de anul trecut, potrivit datelor publicate miercuri, cea mai mare urcare din noiembrie 2010 până în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici