Editorul Sanoma Hearst România a preluat site-ul imobiliar MagazinulDeCase.ro

Editorul Sanoma Hearst România a preluat site-ul MagazinulDeCase.ro, care publică anunţuri imobiliare direct de la propietari, fondat în 2006 de trei oameni de afaceri români, a anunţat vineri cumpărătorul.

161 afișări
Imaginea articolului Editorul Sanoma Hearst România a preluat site-ul imobiliar MagazinulDeCase.ro

Editorul Sanoma Hearst România a preluat site-ul imobiliar MagazinulDeCase.ro

Achiziţia este realizată de Sanoma Magazines International prin noua subsidiară Sanoma Digital România, care va continua politica de achiziţii online în România, se arată într-un comunicat al Sanoma Hearst.

Părţile implicate nu au precizat valoarea tranzacţiei.

"Sanoma are deja un nou plan de afaceri pentru MagazinulDeCase.ro prin care vor fi implementate noi facilităţi şi servicii online, atât pentru vânzătorii, cât şi pentru cumpărătorii de imobile. Avem un nou manager pentru acest proiect, Florin Pravai (fost director divizie produs al eMag.ro-n.r.), care are deja o experienţă bogată în marketing. Pe termen scurt, ne-am propus să lansăm o interfaţă web prin care vânzătorii vor putea publica direct anunţurile lor, dar şi pachete de publicitate pentru a creşte vizibilitatea anunţurilor, atât de necesară în acest context dificil al pieţei", a declarat, în comunicat, Adina Vasilescu, new media publisher Sanoma Hearst România.

MagazinulDeCase.ro este dezvoltat de firma Web Content Services, ai cărei asociaţi sunt Elena Anghel cu 50% din capital, Matei Maloş - 22%, Alexandru Dima -18% şi Paul Ghinea -10%.

La lansare, în 2006, site-ul a avut şapte fondatori. La începutul anului trecut Elena Anghel, proprietara portalului imobiliar Elephanto.ro, a intrat în acţionariatul firmei care dezvoltă MagazinulDeCase.ro, prin preluarea a 50% din părţile sociale de la trei dintre foştii asociaţi, care au ieşit din afacere.

Site-ul a intermediat peste 4.800 de tranzacţii imobiliare, dintre care cea mai cunoscută este vânzarea vilei omului de afaceri Cristian Ţânţăreanu, pentru 3,5 milioane euro.

Tranzacţia privind vânzarea site-ului a fost asistată pe partea de consultanţă fiscală de BDO Taxe şi din punct de vedere legal de NNDKP pentru cumpărător şi de Dinu Petre de la casa de avocatură Cunescu, Balaciu şi Asociaţii pentru vânzători.

Sanoma Hearst România editează titluri precum Cosmopolitan, FHM, Beau Monde, Story, National Geographic, National Geographic Traveler, Harper's Bazaar şi Esquire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici