Efectele crizei nu au fost încă "digerate" pe deplin

Statele lumii nu au "digerat" încă pe deplin efectele crizei economice şi trebuie să evite cu orice cost ca aceasta să se transforme într-o criză socială, apreciază fondatorul şi preşedintele Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab.

20 afișări
Imaginea articolului Efectele crizei nu au fost încă "digerate" pe deplin

Efectele crizei nu au fost încă "digerate" pe deplin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"N-am digerat încă toate consecinţele crizei din ultimii doi, trei ani. Trebuie să fim atenţi ca această criză să nu devină o criză socială, aşa cum s-a întâmplat în trecut în unele state", a afirmat Schwab.

El avertizează asupra unui noi pericol cu care s-ar putea confrunta statele lumii, sindromul arderii complete (burnout syndrome - stare de epuizare fizică, emoţională şi mentală cauzată de implicarea de durată în situaţii solicitante emoţional - n.r.)

"O consecinţă a acestui sindrom este că individul nu mai e proactiv. Este însă mult mai reactiv, se luptă mai mult, dar nu gândeşte strategic", a explicat Schwab, înaintea reuniunii de săptămâna viitoare a Formulului, din staţiunea montană elveţiană Davos, la care vor participa 2.500 dintre liderii politici şi economici ai lumii.

Preşedintele Rusiei, Dmitry Medvedev, va ţine discursul de deschidere. Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, va prezenta agenda G20 sub preşedinţia franceză, iar cancelarul german, Angela Merkel, va vorbi despre problemele globale şi europene. China va fi reprezentată de ministrul Comerţului, Chen Deming.

Schwab a indicat că Forumul va lansa "o reţea de răspuns la risc" la viiitoarea întâlnire, pentru a ajuta liderii politici şi economici să recunoască riscurile sistemice şi să acţioneze pentru a evita apariţia unor situaţii de criză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici