Efectele pandemiei: România a înregistrat cea mai mare scădere a turişti străini din Uniunea Europeană

România a înregistrat cea mai mare scădere a sosirilor de turişti străini din Uniunea Europeană, înregistrând o diminuare de 90% a nopţilor petrecute de străini în unităţile de cazare în luna iulie a acestui an comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, conform datelor Eurostat.

950 afișări
Imaginea articolului Efectele pandemiei: România a înregistrat cea mai mare scădere a turişti străini din Uniunea Europeană

Efectele pandemiei: România a înregistrat cea mai mare scădere a turişti străini din Uniunea Europeană

Multe dintre ţările europene, în ciuda pandemiei, au continuat să se promoveze ca destinaţii turistice, abordând diverse strategii de promovare.

Totuşi, România a dus lipsă chiar şi înainte de izbucnirea pandemiei de o strategie de comunicare şi promovare în rândul turiştilor străini şi cu atât mai puţin în timpul pandemiei.

Chiar dacă pandemia a reprezentat o schimbare a comportamentului turiştilor, mulţi români nu au renunţat la a-şi petrece vacanţele în afara ţării.

Astfel, Bulgaria, o destinaţie populară în rândul turiştilor români, a primit din România cei mai mulţi turişti străini.

Românii au salvat litoralul bulgăresc în această vară. Dintr-un total de circa 450 mii turişti străini sosiţi pe litoralul bulgăresc în sezonul estival din această vară, circa 40% au fost români.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici