Efectele războiului din Ucraina lovesc industria construcţiilor: „Ar putea urma scumpiri mari la oţel-beton”

Industria locală a construcţiilor se aşteaptă la noi scumpiri ale oţelului pe fondul războiului din Ucraina, ţară care era un furnizor important pentru firmele din România, însă companiile cred că impactul nu va fi foarte puternic, existând alternative în alte ţări.

1558 afișări
Imaginea articolului Efectele războiului din Ucraina lovesc industria construcţiilor: „Ar putea urma scumpiri mari la oţel-beton”

Sursa foto: MediafaxFoto

„Un impact pe piaţa construcţiilor ar pu­tea fi în ceea ce priveşte furnizarea de oţel-be­ton sau vată minerală, materiale pe care România le importă din Ucraina. Cum pro­ducţia lor s-a blocat, ar putea urma scum­piri mari la aceste materiale, însă alt im­pact nu văd pe piaţa construcţiilor. Ca al­ternativă, vom putea importa din Turcia, dar evident că livrarea proiectelor poate fi în­târziată din acest motiv“, spune Cristian Erbaşu, pro­prie­­tarul companiei Construcţii Erbaşu.

Previziunile privind scumpirile pe piaţa construcţiilor vin în contextul în care materialele de profil deja au trecut prin scumpiri majore în ultimul an. Oţelul în mod special, materie primă pentru foarte multe companii cu activitate în construcţii, a trecut prin majorări de preţ considerabile, îngreunând activitatea producătorilor de acoperişuri, hale metalice şi panouri termoizolante.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici