Efectul la pompe al restricţiilor de circulaţie din România. Vânzările OMV Petrom s-au redus anul trecut substanţial

  • Vânzările OMV Petrom prin cele 560 de benzinării s-au redus anul trecut cu 24%.
  • În volume, fiecare staţie a vândut cu 7% mai puţini carburanţi.
275 afișări
Imaginea articolului Efectul la pompe al restricţiilor de circulaţie din România. Vânzările OMV Petrom s-au redus anul trecut substanţial

Efectul restricţiilor din România se vede la pompe

Restricţiile de mobilitate implementate anul trecut pentru a combate criza sanitară au anulat aproape un sfert din businessul benzinăriilor OMV Petrom, liderul pieţei de carburanţi cu o cotă de piaţă de 32%, scrie Ziarul Financiar.

OMV Petrom Marketing, divizia de retail a grupului OMV Petrom, a terminat anul trecut cu vânzări de 14,5 miliarde de lei (circa 3 miliarde de euro), cu 24% mai mici faţă de cele din 2019, scăderea volumelor vândute fiind principala cauză a declinului, arată datele de la Ministerul Finanţelor.

„În România, vânzările cu amănuntul au fost de 2.248 mii tone în 2020, cu 6% mai mici comparativ cu 2019. Prin urmare, în 2020 volumul mediu de vânzări la nivel de staţie de carburanţi în România a ajuns la 4,88 mil. litri (2019: 5,27 mil. litri), conducând la scăderea totală a acestui indicator la nivel de grup la 4,03 mil. litri (2019: 4,43 mil. litri)“, se arată în raportul anual al OMV Petrom pentru 2020.

Profitul net al companiei a ajuns la 328 de milioane de lei, în scădere şi el faţă de nivelul de 442,8 milioane de lei din 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici