ELCEN salută acordul de principiu al CGMB pentru fuziunea dintre Elcen şi Termoenergetica

ELCEN salută, miercuri, aprobarea de către Consiliul General al Muminicipiului Bucureşti a acordului de principiu pentru fuziunea dintre Elcen şi Termoenergetica.

148 afișări
Imaginea articolului ELCEN salută acordul de principiu al CGMB pentru fuziunea dintre Elcen şi Termoenergetica

ELCEN salută acordul de principiu al CGMB pentru fuziunea dintre Elcen şi Termoenergetica

„Acordul în favoarea realizării sistemului integrat de încălzire centralizată ar aduce mai multe beneficii importante, printre care: planificarea şi implementarea integrată a investiţiilor, rezolvarea problemei datoriilor între Termoenergetica-ELCEN, reducerea semnificativă a costurilor operaţionale şi în facturi la consumatorul final”, susţin reprezentanţii ELCEN.

Aceştia reamintesc că, în 31 ianuarie, Guvernul României a aprobat Memorandumul privind fuziunea ELCEN-Termoenergetica, iar în februarie Ministerul Energiei a transmis către Primăria Municipiului Bucureşti o notificare privind transmiterea unui punct de vedere care să reflecte acordul de principiu (neangajant) al PMB pentru fuziune.

„Fuziunea este singura soluţie pentru rezolvarea problemelor cu apa caldă şi căldura, modernizarea sistemului în ansamblu, energie produsă în mod sustenabil şi furnizată către consumatori în condiţii de calitate, reducerea pierderilor şi a cheltuielilor aferente acestora, aer mai curat în Bucureşti prin eficientizare, cu efect direct asupra scăderii preţului Gcal şi a preţului din facturile bucureştenilor. O nouă companie, viabilă din punct de vedere economic şi financiar, va putea pune în practică o strategie unică de dezvoltare şi de investiţii care să vizeze eficienţa la nivelul întregului sistem, nu doar pe un anumit segment”, transmit reprezentanţii ELCEN.

Aceştia arată că o companie credibilă, solvabilă poate atrage sursele de finanţare esenţiale pentru eficientizarea sistemului de încălzire centralizată din Bucureşti.

„Pentru a avea această fuziune, e esenţial ca datoriile curente să fie plătite. Termoenergetica datorează ELCEN aprox 850 milioane lei”, arată ELCEN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici