Electrica achiziţionează un grup care operează centrale electrice fotovoltaice

Compania controlată de stat Electrica a anunţat, vineri seara, pe Bursă că va achiziţiona cinci companii care operează fiecare câte o centrală electrică fotovoltaică, având împreună o capacitate instalată totală de 30,05 MW.

749 afișări
Imaginea articolului Electrica achiziţionează un grup care operează centrale electrice fotovoltaice

Electrica achiziţionează un grup care operează centrale electrice fotovoltaice

Potrivit Ziarului Financiar, preţul total al tranzacţiei este de 35 de milioane de euro, finanţarea urmând să vină dintr-un credit de până la 750 de milioane de lei care va fi contractat de la un consorţiu de bănci format din Erste Bank şi Raiffeisen Bank sau din fondurile proprii ale grupului Electrica.

„Avizarea de catre Consiliul de Administraţie al Societăţii, din data de 15 octombrie 2021, a termenilor şi conditţilor achiziţionării de către Electrica, în calitate de Cumpărător, a participaţiilor MT Project B.V. (<MTP>) şi HiTech Solar Investment GmbH (<HSI>), în calitate de Vânzători, în cinci societăţi care deţin şi operează centrale electrice fotovoltaice, participaţii care, împreună, reprezintă 100% din capitalul social al fiecărei societăţi în parte.

Electrica informează acţionarii şi investitorii asupra avizării de către Consiliul de Administraţie al Societăţii, în data de 15 octombrie 2021, în vederea supunerii spre aprobare a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Electrica, a termenilor şi condiţiilor achiziţionării de către Electrica, în calitate de Cumpărător, a participaţiilor MTP şi HSI, in calitate de Vânzători, participaţiile reprezentând, împreună, 100% din capitalul social al fiecărei societăţi, respectiv: TCV Impex S.A., ACV Solar Technology S.A., TIS Energy S.A., Delta & Zeta Energy S.A., Gama & Delta Energy S.A.”, a anunţat Electrica, într-un comunicat.

Termenii tranzacţiei au fost avizaţi vineri de către Consiliul de Administraţie al Electrica.

Tranzacţia va fi încheiată după obţinerea aprobării Adunării Generale a Acţionarilor unde statul, prin Ministerul Energiei, deţine 48% din acţiuni, fiind cel mai mare acţionar.

Pe Bursă, Electrica a crescut vineri la 11,5 lei pe acţiune, capitalizarea companiei fiind de 3,9 miliarde de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici