Electrica Serv ar putea fi divizată în opt filiale, înainte de privatizare

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) analizează soluţia optimă pentru privatizarea companiei de mentenanţă şi servicii Electrica Serv, în funcţie de interesul investitorilor, şi ar putea decide divizarea acesteia pe cele opt zone de distribuţie a energiei electrice.

26 afișări
Imaginea articolului Electrica Serv ar putea fi divizată în opt filiale, înainte de privatizare

Electrica Serv ar putea fi divizată în opt filiale, înainte de privatizare

Vicepreşedintele AVAS Constantin Botez a declarat, marţi, că în cel mai scurt timp Electrica, acţionarul majoritar al Electrica Serv, va decide care va fi soluţia pentru privatizarea Electrica Serv.

"Există un studiu, conform căruia este mai rentabil să privatizăm Electrica Serv în forma actuală, dar analizăm divizarea Electrica Serv în opt filiale, pentru că există un mai mare interes din partea investitorilor", a declarat Botez.

Surse apropiate companiei au declarat agenţiei MEDIAFAX că AVAS a primit, în luna iulie, o scrisoare de intenţie din partea Asociaţiei Salariaţilor Electrica Serv, care, în consorţiu cu firma americană AES şi o casă de avocatură din Statele Unite, ar vrea să preia compania în forma actuală.

La AVAS au fost trimise scrisori de intenţie şi din partea acţionarilor majoritari de la unele filiale Electrica privatizate, care sunt interesaţi să preia doar filialele care se află în zona de distribuţie, au precizat sursele.

La solicitarea MEDIAFAX, AVAS a comunicat, la jumătatea lunii iulie, că Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) a Electrica din 19 aprilie a hotărât selectarea unui consultant pentru privatizarea Electrica Serv.

Pe de altă parte, Electrica a arătat că înainte de privatizare, Electrica Serv ar putea fi restructurată, fiind în desfăşurare procesul de selectare a consultantului.

Divizarea Electrica Serv în opt filiale regionale ar putea facilita achiziţia acestora de către companiile care au cumpărat pachetele majoritare de acţiuni la cinci dintre filialele de distribuţie a energiei ale Electrica, respectiv CEZ (Cehia), E.ON (Germania) şi Enel (Italia).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici