Elena Udrea: Nu se pune problema majorării TVA

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, sâmbătă, la Neptun, că nu se pune problema majorării TVA, bugetul pe care Guvernul îl are deja alcătuit neavând în vedere modificarea Taxei pe Valoarea Adăugată.

15 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea: Nu se pune problema majorării TVA

Elena Udrea: Nu se pune problema majorării TVA (Imagine: Bogdan Maran/MediafaxFoto)

"Nu se pune problema majorării TVA-ului. Bugetul pe care Guvernul îl are deja alcătuit nu are în vedere modificarea TVA. Nu s-a pus în discuţie această soluţie ca una viabilă şi pe care s-o avem în vedere în alcătuirea bugetului", a declarat Elena Udrea, răspunzând unei întrebări.

Ea a mai spus că în turism se încearcă exinderea TVA la un pachet care să conţină cazare şi masă, nu doar cazare şi mic dejun.

"În turism încercăm chiar să reducem TVA-ul la 9% la pachetul întreg care cuprinde cazarea şi masa. Noi încercăm chiar să extindem acest TVA de 9% care există astăzi în turism, la un pachet care să conţină cazare şi masă, nu doar cazare şi mic dejun", a explicat Elena Udrea, care a participat, la Neptun, la un seminar privind dezvoltarea turismului în sudul litoralului, organizat de Ministerul Turismului şi de parlamentarii de Constanţa.

Preşedintele Traian Băsescu a admis, luni, într-o discuţie cu uşile închise cu investitorii străini, că TVA ar putea fi majorată din 2010, el declarând, potrivit unor surse participante la întâlnire, citate de "Ziarul Financiar", că preferă creşterea TVA majorării cotei unice de impozitare.

"Indiferent de presiunile Fondului Monetar Internaţional, cota unică rămâne de neatins", a afirmat preşedintele, potrivit unui participant la discuţii.

Ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, a declarat, joi, după întâlnirea cu sindicatele şi patronatele, că bugetul pe 2010 nu are în vedere majorarea TVA, o astfel de măsură putând fi aplicată doar pe parcurs, dacă economia nu se îndreaptă.

Premierul Emil Boc a declarat, joi, după ce a participat la discuţiile de la Ministerul Muncii cu sindicatele şi patronatele, că pentru elaborarea proiectului de buget pe 2010 nu se are deocamdată în vedere nici majorarea TVA, nici a altor taxe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici