Elveţia, ameninţată de o recesiune severă

Fondul Monetar Internaţional (FMI) consideră că economia Elveţiei este ameninţată pe termen scurt de o recesiune puternică, care ar putea depăşi estimările anterioare, din cauza dimensiunilor mari ale sistemului financiar.

27 afișări
Imaginea articolului Elveţia, ameninţată de o recesiune severă

Elveţia, ameninţată de o recesiune severă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Având în vedere deschiderea Elveţiei şi talia sistemului financiar, economia va înregistra o scădere importantă pe termen scurt, cu riscuri deloc neglijabile ca dimensiunile comprimării să depăşească aşteptările", se arată în raportul anual al FMI referitor la Elveţia.

Instituţia financiară internaţională estimează că Produsul Intern Brut al Elveţiei (PIB) va scădea cu 3% în acest an şi cu 0,3% în 2010.

"Condiţiile economice internaţionale, care se degradează, afectează serios exporturile şi fluxurile de capital către sectorul financiar. În plus, şomajul în creştere va eroda consumul", avertizează raportul.

FMI a recomandat autorităţilor elveţiene să se concentreze, în special, asupra supravegherii eventualelor vulnerabilităţi, precum pierderile marilor bănci şi nevoia de finanţare care ar rezulta, insistând, totodată, pe timpul de reacţie rapid în faţa riscurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici