Video Erbaşu: Dezvoltarea imobiliară trebuie să fie precedată de extinderea reţelelor de utilităţi

Boom-ul imobiliar din România a avut loc fără să existe utilităţile necesare noilor cartiere, precum sistemele de apă şi canalizare, şi este nevoie, pe viitor, ca mai întâi să fie dezvoltate aceste reţele şi abia după aceea locuinţele, a declarat joi omul de afaceri Cristian Erbaşu.

229 afișări

"Ne-am aflat într-o situaţie delicată. Explozia imobiliară s-a produs când infrastructura nu era pregătită şi ne-am trezit cu cartiere imense, fără apă şi canalizare. Casele erau superbe, dar condiţiile de trai erau improprii", a spus Erbaşu, la "Mediafax Talks about Constructions".

El a afirmat că la nivel naţional trebuie dezvoltate prioritar proiectele de infrastructură, urmând ca ulterior segmentul imobiliar să se dezvolte într-un mod corect şi coerent.

"Sectorul imobiliar ar trebui să se dezvolte într-un mod mult mai bine planificat, iar din punctul de vedere al bugetelor de investiţii eu sunt sceptic în următorul an sau doi", a spus Erbaşu.

El a adăugat că în România există încă un deficit de locuinţe, însă dezvoltarea acestora trebuie corelată cu puterea de achiziţie a populaţiei.

Erbaşu este preşedintele Patronatului Societăţilor din Construcţii şi acţionar la un grup de firme specializat în principal în domeniul construcţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici