Escroci care pozau în inspectori fiscali au înşelat peste 20.000 de americani cu 1 milion de dolari

Peste 20.000 de americani au fost înşelaţi cu o sumă totală de 1 milion de dolari, de escroci care au pretins că lucrează la fisc, în cea mai mare fraudă comisă vreodată prin telefon în SUA.

156 afișări
Imaginea articolului Escroci care pozau în inspectori fiscali au înşelat peste 20.000 de americani cu 1 milion de dolari

Escroci care pozau în inspectori fiscali au înşelat peste 20.000 de americani cu 1 milion de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Escrocii au spart datele personale informatizate ale interlocutorilor, pe care i-au convins că lucrează la fisc (IRS) prin enumerarea ultimelor patru cifre ale codului de asigurări sociale, potrivit unui comunicat al inspectorului general pentru administrarea taxelor din cadrul Trezoreriei, J. Russell George, transmite MarketWatch.

Persoanele înşelate, care au fost convinse să trimită bani prin intermediul unor carduri preplătite sau prin transfer online, provin din aproape fiecare stat american.

"Este cea mai mare escrocherie de acest fel pe care am văzut-o vreodată. Dacă cineva vă sună pe neaşteptate pretinzând că lucrează la IRS şi vă ameninţă dacă nu plătiţi imediat, este un semn că nu lucrează la IRS", a spus George.

El a arătat că IRS nu contactează oamenii telefonic pentru a le cere plata taxelor, cel puţin nu înainte de a le trimite scrisori. În plus, reprezentanţii fiscului nu cer prin telefon trimiterea de bani online, numerele cardurilor de credit sau transferuri prin carduri preplătite.

Pentru a-şi presa victimele, escrocii le telefonau din nou, ameninţând cu poliţia, deportarea, pierderea afacerilor sau a carnetului de conducere.

Fiscul american a publicat recent o listă anuală de escrocherii de care contribuabilii trebuie să se ferească în perioada depunerii declaraţiilor de venituri.

Într-o perioadă de 12 luni încheiată pe 30 septembrie, IRS a fost la originea a peste 66% din investigaţiile penale legate de cazuri de furt de identitate, în care escrocii au încercat să ceară în numele altor persoane rambursări de taxe. Din aproape 1.500 de cazuri, 438 au dus la condamnări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici