Eşti antreprenor? Până luni, îţi poţi plăti impozitul cu o reducere de 10%

  • Firmele mici şi mijlocii primesc o reducere de 10%, dacă plătesc impozitele până pe 27 aprilie
  • Firmele mari, cu peste 250 de angajaţi, primesc o reducere de 5% la plata impozitului
  • Consultanţii avertizează: nu plătiţi mai puţin decât dacă nu aveţi alte datorii
2907 afișări
Imaginea articolului Eşti antreprenor? Până luni, îţi poţi plăti impozitul cu o reducere de 10%

Eşti antreprenor? Până luni, îţi poţi plăti impozitul cu o reducere de 10%

Dacă eşti antreprenor, să ştii că statul te ajută să depăşeşti criza. Pentru o firmă mică sau mijlocie, beneficiezi de o reducere de 10% din valoarea impozitului pe venit sau pe profit. Condiţia este să-ţi plăteşti dările până luni, pe 27 aprilie.  

Atenţie însă: nu te grăbi să iei discountul decât dacă eşti sigur că ţi-ai plătit celelalte datorii către stat.

Valentina Saygo, consultant fiscal: Tu te duci mâine să plăteşti impozitul pe venit. Aplici şi bonificaţia de 10%, adică plăteşti mai puţini bani cu 10%, dar dacă nu ai achitate alte impozite şi taxe la timp sau îţi mai apare o amendă între timp de care ştiai, banii nu se vor duce să stingă obligaţia ta – impozitul pe venit- şi vei rămâne dator.

Sfatul consultanţilor este să profiţi de acest sprijin de la stat, dar să ai grijă să plăteşti înainte impozitul pe salarii, dacă ai angajaţi, de exemplu.

Pentru firmele mari, cu peste 250 de angajaţi, reducerea de la plata impozitelor este de 5%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici