Estimări pozitive pentru piaţa auto din SUA: Înmatriculările vor creşte cu 900.000 de unităţi

Recuperarea pieţei auto din Statele Unite va continua probabil şi în acest an, iar înmatriculările auto vor creşte cu 900.000 de unităţi, la 15,3 milioane de unităţi, potrivit datelor unei firme de cercetare.

112 afișări
Imaginea articolului Estimări pozitive pentru piaţa auto din SUA: Înmatriculările vor creşte cu 900.000 de unităţi

Piaţa auto din Statele Unite va depăşi în acest an 15 milioane de unităţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Dacă nu are loc o încetinire a economiei, ar trebui să vedem un avans solid al pieţei auto în acest an", a declarat Anthony Pratt, director la departamentul de prognoză pentru America de Nord şi America de Sud la firma Polk.

Un factor important al creşterii vânzărilor va fi lansarea de noi modele în acest an. În total, 43 de noi modele vor ajunge în showroom-uri în SUA în 2013, cu aproape 50% mai multe faţă de anul trecut, informează CNBC.

În plus, 60 de modele îmbunătăţite vor fi introduse pe piaţă în acest an, de asemenea mai multe faţă de anul precedent.

Un avans al vânzărilor până la 16 milioane de unităţi este posibil în 2013, dar puţin probabil, afirmă analiştii Polk. Firma de cercetare se aşteaptă ca piaţa americană să ajungă la 15,8 miliooane de unităţi în 2014 şi 16 milioane în 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici