Euro a coborât la cel mai scăzut nivel din acest an, după ce s-a prăbuşit în raport cu dolarul

Euro a coborât la cel mai scăzut nivel din acest an, în condiţiile în care Banca Centrală Europeană pare să reducă dobânzile înaintea Rezervei Federale, scrie Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

14044 afișări
Imaginea articolului Euro a coborât la cel mai scăzut nivel din acest an, după ce s-a prăbuşit în raport cu dolarul

Euro a coborât la cel mai scăzut nivel din acest an, după ce s-a prăbuşit în raport cu dolarul

Moneda comună a scăzut vineri cu până la 0,5%, la 1,0676 dolari, cel mai slab nivel din noiembrie. Este pe cale să înregistreze cel mai mare declin săptămânal faţă de dolar din aproape un an, cu 1,5%.

Mişcările au urmat confirmării oficialilor BCE că nu sunt descurajaţi de perspectiva mai prudentă din SUA - unde un nivel ridicat al inflaţiei a stimulat miercuri o reprecizare majoră de tip hawkish. Acest lucru i-a determinat pe comercianţi să rămână la pariurile potrivit cărora factorii de decizie vor oferi o reducere de un sfert de punct în iunie.

Între timp, pieţele monetare au amânat cu o şedinţă, până în septembrie, data preconizată pentru începerea relaxării Rezervei Federale. Acest lucru a trimis diferenţa de randament dintre titlurile de Trezorerie pe doi ani şi obligaţiunile germane la cel mai ridicat nivel din acest an.

„Scăderea euro la 1,07 dolari ne spune că o reducere a dobânzii în iunie este gândirea actuală. O depăşire a acestui nivel va fi un pas important pe drumul spre 1,05 dolari", a declarat Brad Bechtel, şeful departamentului FX de la Jefferies din New York. Euro va atinge probabil acest nivel în jurul momentului în care BCE va începe să relaxeze, a adăugat el.

În România, pe piaţa interbancară, euro a deschis sesiunea vineri cu 4.9694 lei/euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
euro,
scăzut,
dolar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici