Euro, aproape de maximul anual, după cea mai mare creştere din ultimii zece ani. Ce face leul?

  • Euro a înregistrat zilele trecute cel mai bun parcurs din ultima decadă, scrie Bloomberg.
  • Joi, moneda europeană a crescut pentru a noua zi la rând – cea mai mare creştere din 2011 încoace – după ce Banca Centrală Europeană a extins programul de achiziţie de bonduri,
9219 afișări
Imaginea articolului Euro, aproape de maximul anual, după cea mai mare creştere din ultimii zece ani. Ce face leul?

Euro, aproape de maximul anual, după cea mai mare creştere din ultimii zece ani. Ce face leul?

Euro a înregistrat zilele trecute cel mai bun parcurs din ultima decadă, scrie Bloomberg. 
 
Joi, moneda europeană a crescut pentru a noua zi la rând – cea mai mare creştere din 2011 încoace – după ce Banca Centrală Europeană a extins programul de achiziţie de bonduri, pentru a stopa impactul pe care criza generată de coronavirus îl are asupra economiei. Cotaţia în raport cu dolarul a ajuns la maximul ultimelor 3 luni, respectiv la 1,1362 dolari, cu 4,5% peste nivelul de pe 25 mai. 
 
Totuşi, pe măsură ce zilele trecute au fost testate câteva praguri psihologice ale euro în raport cu celelalte valute, specialiştii încep să tragă semnale de alarmă. 
 
„BCE a sugerat că euro nu mai are potential de creştere”, a spus Petr Krapta, analist in cadrul ING Bank. Dacă euro îşi va continua creşterea în raport cu dolarul, va fi un effect al condiţiilor de pe piaţa americană şi nu al măsurilor BCE. 
 
Investitorii preferă euro în raport cu dolarul, dar trendul s-ar putea inversa odată ce perechea valutară se apropie de maximul anului, respectiv 1,1495 dolari pentru un euro. 
 
În raport cu leul, euro s-a depreciat în ultimele două zile. Astfel, dacă marţi cotaţia oficială a fost 4,8419 lei/euro, miercuri aceasta s-a situat la 4,8398 lei/euro, iar joi la 4,8387 lei/euro. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici