Euro, aurul şi petrolul, influenţate negativ de creşterea dobânzii cheie în China

Cotaţiile euro, aurului, petrolului, cuprului şi altor materii prime au scăzut miercuri, după ce dobânda de politică monetară din China a fost majorată pentru a treia oară în acest an, pentru temperarea inflaţiei.

210 afișări
Imaginea articolului Euro, aurul şi petrolul, influenţate negativ de creşterea dobânzii cheie în China

Euro, aurul şi petrolul, influenţate negativ de creşterea dobânzii cheie în China (Imagine: Shutterstock)

Banca centrală din China a mărit dobânda cheie cu 0,25 puncte procentuale, la 6,56%, arătând în mod clar că ţinerea sub control a inflaţiei este prioritară, chiar dacă ritmul de creştere economică a încetinit uşor.

Euro a scăzut cu 0,7%, la 1,4322 dolari pe unitate.

Preţul aurului a scăzut cu 0,4%, la 1.509,49 dolari uncia, dar în această săptămână a urcat cu aproape 2%.

Cotaţia petrolului Brent era la ora transmiterii ştirii în scădere cu 1,2%, la 112,27 dolari pe baril.

Preţul petrolului a scăzut cu peste 4% în trimestrul al doilea, dar este totuşi în creştere cu o treime comparativ cu începutul anului.

Cuprul a atins un minim al şedinţei de 9.449,85 dolari tona, după decizia din China privind dobânda cheie, ulterior fiind tranzacţionat în scădere cu aproape 1%, la 9.455 dolari tona.

Decizia băncii centrale a Chinei a afectat activele considerate riscante, precum acţiunile europene, euro şi dolarul australian.

Încrederea din piaţa era deja scăzută, după ce Moody's a retrogradat ratingul Portugaliei cu patru trepte, la nivelul "Ba2", în categoria "junk", nerecomandată pentru investiţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici