Eurobank-Alpha Bank va deveni al treilea grup bancar din România

Fuziunea dintre băncile greceşti EFG Eurobank şi Alpha Bank va crea un grup bancar plasat pe poziţia a treia în România, cu un sold al creditelor de 6,937 miliarde euro, un venit înainte de provizionare de 274 milioane euro şi 466 de sucursale, potrivit unei prezentări a celor două companii.

447 afișări
Imaginea articolului Eurobank-Alpha Bank va deveni al treilea grup bancar din România

Eurobank-Alpha Bank va deveni al treilea grup bancar din România (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Alpha Bank România şi Bancpost, subsidiara locală a EFG Eurobank, ocupau la jumătatea acestui an locurile 8, respectiv 9 în sistemul bancar românesc, după valoarea activelor, de 17 miliarde lei, respectiv 13 miliarde lei. La active totale combinate de 30 miliarde lei, noul grup va ocupa poziţia a treia în România după active, după BCR şi BRD.

Eurobank, prin Bancpost, deţine 300 de sucursale în România, are un sold al creditelor de 3,382 miliarde euro şi a înregistrat la finele anului trecut un venit înainte de provizionare de 147 milioane euro, potrivit prezentării citate.

Alpha Bank are în România 166 de sucursale, credite de 3,555 miliarde euro şi un venit înainte de provizioane de 128 milioane euro în 2010, se arată în acelaşi document.

După fuziune, cele două grupuri greceşti estimează că vor ajunge la o cotă de piaţă de 11% în România, după soldul creditelor de la sfârşitul anului trecut.

Cu active de 13,4 miliarde euro, respectiv 12,7 miliarde euro în Europa de Sud-Est, Eurobank şi Alpha vor deveni cea mai mare instituţie de credit din regiune, cu active combinate de peste 26 miliarde euro, se mai spune în prezentare.

Noul grup va ocupa poziţia a treia pe piaţa românească, a doua în Bulgaria şi Serbia, şi a treia în Cipru.

Totodată, banca va fi cea mai mare din Grecia şi va intra în top 25 al băncilor din zona euro după venitul înainte de provizioane pe anul 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici