Europa se îndreaptă spre recesiune mai mult decât SUA, consideră Jane Fraser, CEO Citigroup

Directorul executiv al Citigroup Inc, Jane Fraser, a declarat vineri că este mai probabil ca Europa să intre în recesiune decât Statele Unite, ea alăturându-se astfel altor directori executivi ai unor bănci globale care au avertizat săptămâna aceasta cu privire la sănătatea economiei mondiale.

608 afișări
Imaginea articolului Europa se îndreaptă spre recesiune mai mult decât SUA, consideră Jane Fraser, CEO Citigroup

Jane Fraser, şefa celei de-a treia bănci americane ca mărime şi cu cea mai mare concentrare la nivel global, s-a întors recent dintr-un turneu mondial cu opriri în Asia, Europa şi Orientul Mijlociu, unde a spus că discuţiile sale s-au axat pe "cei trei R", spune Reuters.

"Este vorba de rate, de Rusia şi de recesiune", a spus Fraser, vorbind la o conferinţă pentru investitori la New York.

Dar Fraser a spus că în Europa, "partea de energie a avut cu adevărat un impact asupra unui număr de companii din anumite industrii care nici măcar nu sunt competitive în acest moment". "Din cauza costului electricităţii şi a costului energiei, unele dintre ele îşi închid operaţiunile. Aşa că Europa a părut cu siguranţă mai probabilă să se îndrepte spre o recesiune decât se vede în SUA", a adăugat Fraser.

Fraser a spus că în Statele Unite, întrebarea se referă mai mult la ratele dobânzilor decât la recesiune.

Miercuri, preşedintele şi directorul general al JPMorgan & Chase, Jamie Dimon, a descris provocările cu care se confruntă economia americană ca fiind asemănătoare unui "uragan", în timp ce preşedintele şi directorul operaţional al Goldman Sachs, John Waldron, a declarat joi că actuala criză economică este una dintre cele mai provocatoare cu care s-a confruntat vreodată.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a contribuit la sentimentul pesimist, spunând că are un "sentiment super rău" în legătură cu economia şi că trebuie să reducă aproximativ 10% din locurile de muncă la producătorul de automobile electrice, într-un mesaj trimis joi intitulat "întrerupeţi toate angajările la nivel mondial". citiţi mai departe

Fraser a mai spus că se aşteaptă ca pieţele de acţiuni din SUA să intre într-o perioadă de volatilitate mai redusă şi ca guvernul chinez să lanseze o nouă rundă de stimulente fiscale în lunile următoare, pe măsură ce această ţară începe să se deschidă de la blocajele legate de pandemia COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici