Europa se otrăveşte cu datorii, iar unul dintre cei mai influenţi economişti spune că vor veni noi crize şi a cerut ca bancherii să fie pedepsiţi pentru „crimele“ lor

După aproape opt ani de la marea criză financiară mondială, apetitul pieţelor pentru risc a revenit, iar experimentele monetare ale celor mai mari bănci centrale ale lumii au adus sistemele financiare şi economiile într-un teritoriu total necunoscut, care lasă loc „pesimiştilor de serviciu“ să „terorizeze“ publicul cu avertismente că vor veni noi crize.

561 afișări
Imaginea articolului Europa se otrăveşte cu datorii, iar unul dintre cei mai influenţi economişti spune că vor veni noi crize şi a cerut ca bancherii să fie pedepsiţi pentru „crimele“ lor

Europa se otrăveşte cu datorii, iar unul dintre cei mai influenţi economişti spune că vor veni noi crize şi a cerut ca bancherii să fie pedepsiţi pentru „crimele“ lor (Imagine: Shutterstock)

Goana investitorilor după profit şi a companiilor după lichiditate face ca piaţa obliga­ţiunilor riscante din Europa să se transforme într-o bulă periculoasă chiar dacă agenţiile de rating trimit avertisment după avertisment, scrie The Wall Street Journal.

Stanley Fischer, vicepreşedintele Rezervei Federale americane şi unul dintre cei mai puternici bancheri ai lumii, a ieşit la rampă pentru a atrage atenţia că este o greşeală să credem că nu vor mai fi crize financiare şi a cerut ca bancherii să fie pedepsiţi pentru „crimele“ lor.

Nouriel Roubini, economistul care a prezis criza financiară mondială şi unul dintre cei mai populari analişti la nivel mondial, a avertizat şi el că pe pieţele financiare se dezvoltă o „bombă a lipsei de lichiditate cu explozie întârziată“ care, când va exploda, va face dezastru.

Citeşte mai multe despre opiniile analiştilor asupra perspectivelor economice pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici