Europa trebuie să se pregătescă de o deconectare completă de gazul rusesc. Ucraina nu va mai permite tranzitul

Ministrul ucrainean al energiei a declarat că una dintre ultimele artere care transportă gazul rusesc către Europa ar putea fi închisă până la sfârşitul anului viitor, atunci când expiră contractul de furnizare a Ucrainei cu Gazprom.

12883 afișări
Imaginea articolului Europa trebuie să se pregătescă de o deconectare completă de gazul rusesc. Ucraina nu va mai permite tranzitul

Europa trebuie să se pregătescă de o deconectare completă de gazul rusesc. Ucraina nu va mai permite tranzitul

Într-un interviu acordat Financial Times, German Galuşcenko a declarat că şansele ca Kievul şi Moscova să convină reînnoirea contractului de tranzit sunt reduse. Ruta care trece prin Ucraina reprezintă aproape 5% din totalul importurilor de gaze ale Europei.

"Pot să vă spun că ne pregătim sistemul pentru o reducere a livrărilor", a adăugat el.

Decizia Moscovei de a reduce anul trecut livrările de gaze către Europa a declanşat o criză energetică, alimentând inflaţia şi crescând costul vieţii pe întregul continent. Dar, în timp ce mai multe rute au fost închise, conducta ucraineană este una dintre cele două care au continuat să furnizeze gaze, deşi la volume reduse.

Conducta ce ar urma să fie închisă a reprezentat aproximativ jumătate din importurile Austriei în luna mai, în timp ce în Slovacia, conducta a reprezentat 95%.

Fără ruta de tranzit ucraineană, singura conductă din Rusia care mai livrează gaze în Europa ar fi TurkStream care a reprezentat sub 3% din importurile de gaze ale Europei în luna mai.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici