Eurostat: România, locul cinci în UE în funcţie de deficitul comercial din primele nouă luni

România ocupă locul cinci în UE în funcţie de valoarea deficitului comercial din primele nouă luni ale acestui an, în urcare cu două poziţii faţă de perioada similară din 2006, potrivit datelor Eurostat.

1 afișare

Valoarea deficitului comercial al României se situa, la finele lunii septembrie, la 15 miliarde de euro, faţă de 9,6 miliarde de euro în intervalul corespunzător din 2006, se arată într-un comunicat al Eurostat.

Cel mai înalt deficit comercial, de 100 de miliarde de euro, a fost consemnat de Marea Britanie, iar cel mai ridicat surplus, în valoare de 146,8 miliarde de euro, de Germania.

Niveluri mai ridicate de deficit au înregistrat şi Spania (69 miliarde de euro), Franţa (31,3 miliarde de euro) şi Grecia (28,2 miliarde de euro).

Deficitul comercial al Poloniei, singurul stat de dimensiuni mai mari dintre ţările care au aderat la UE în 2004 şi 2007, a fost de 11,9 miliarde de euro.

Datele privind comerţul internaţional al României sunt similare cu cele prezentate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cele mai recente date ale INS indică, pentru primele zece luni, un deficit comercial de 17,22 miliarde de euro, cu 6,04 miliarde de euro peste nivelul din ianuarie-octombrie 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici