Eurostat: România şi Bulgaria au cel mai mic cost orar al forţei de muncă din ţările UE

România (5,5 euro) şi Bulgaria (4,4 euro) sunt statele din Uniunea Europeană care au avut cel mai mic cost orar al forţei de muncă în 2016, cea mai scumpă forţă de muncă înregistrându-se în Danemarca (42 de euro) şi Belgia (39,2 euro), potrivit unui raport Eurostat publicat joi.

3133 afișări
Imaginea articolului Eurostat: România şi Bulgaria au cel mai mic cost orar al forţei de muncă din ţările UE

În 2016, costul orar mediu al forţei de muncă în economie, cu excepţia sectorului agricol şi al adiminstraţiei publice a fost estimat la 25,4 de euro în Uniunea Europeană şi la 29,8 euro în zona euro.

Alte state care reportează unele dintre cele mai mari costuri orare ale forţei de muncă sunt Franţa (35,6 euro) şi Suedia (38 de euro), în timp ce Ungaria (8,3 euro) şi Lituania (7,3 euro) au printre cele mai mici costuri ale forţei de muncă.

În zona euro, cele mai mari creşteri au fost înregistrate în statele baltice: Lituania (+7,5%), Letonia (+6,4%) şi Estonia (+5,6%). Scăderea costului orar al forţei de muncă a fost raportată în Italia (-0,8%).

Din statele membre UE din afara zonei euro, cele mai mari creşteri ale costului orar al forţei de muncă au fost înregistrate în România (+12,7%) şi Bulgaria (+7,8%), iar cele mai mici creşteri în Marea Britanie (+1,5%) şi Danemarca (+1,9%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici