Eurostat: Românii cheltuie cei mai puţini bani din UE pe sănătate

Cu cheltuieli pentru sănătate de 580 de euro de locuitor, România este pe ultimul lor din Uniunea Europeană, devansată de Bulgaria (590 de euro), într-un clasament condus de Danemarca (5.260 euro), Luxemburg (5.220 euro) şi Suedia (5.040 euro), arată datele Eurostat.

389 afișări
Imaginea articolului Eurostat: Românii cheltuie cei mai puţini bani din UE pe sănătate

Eurostat: Românii cheltuie cei mai puţini bani din UE pe sănătate

Datele sunt valabile pentru anul 2018. În medie, în UE, cheltuielile cu asistenţa medicală s-au ridicat la 9,9% din PIB în 2018. Dintre statele membre ale UE, cele mai mari ponderi s-au înregistrat în Germania (11,5% din PIB) şi Franţa (11,3%), urmată de Suedia (10,9%).

În schimb, cele mai mici ponderi din cheltuielile cu asistenţa medicală au fost înregistrate în Luxemburg (5,3% din PIB) şi România (5,6%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici