Evergent Investments raporteaza o creştere cu 11,1% a valorii totale a activelor la 31 martie 2022

Evergent Investments, compania de investiţii cu cea mai mare capitalizare - 1,2 miliarde lei - dintre toate companiile de investiţii, a raportat la 31 martie 2022 o creştere cu 11,1% a valorii activelor totale şi cu 11,6% a valorii activului net faţă de 31 martie 2021.

193 afișări
Imaginea articolului Evergent Investments raporteaza o creştere cu 11,1% a valorii totale a activelor la 31 martie 2022

Evergent Investments raporteaza o creştere cu 11,1% a valorii totale a activelor la 31 martie 2022

Astfel, valoarea totală a activelor Evergent Investments este de 2,5 miliarde lei, peste pragul de semnificaţie de 500 milioane de euro.

“Circuitul economic mondial şi tensiunile geopolitice ale începutului de 2022 sunt diferite de ciclurile precedente, acest prim trimestru turbulent şi volatil fiind dominat de războiul din Ucraina. Sancţiunile împotriva Rusiei au generat noi ameninţări la adresa dezvoltării economice, piaţă globală reacţionând repede la aceste măsuri, cu efecte semnificativ negative asupra tuturor activităţilor. În pofida mediului defavorizant, valoarea unitară a activului net al Evergent Investments are o creştere cu 13,4% faţă de 31 martie 2021. Rezultatul net al primului trimestru şi cea mai mare capitalizare dintre toate companiile de investiţii arată, de asemenea, că avem o poziţie solidă şi suntem pregătiţi pentru perioadele incerte. Menţinem abordarea investiţională pe termen lung şi alocăm capital în companii stabile, capabile să se dezvolte în ritm constant şi rămânem concentraţi pe priorităţi pentru a multiplică capitalul acţionarilor noştri. Prin urmare, continuăm managementul activ combinat cu rigoarea analitică pentru a genera profit. ”- a declarat domnul Claudiu Doros, Preşedinte Director general.

Rezultatul net înregistrat la trimestrul 1 2022 este de 10,93 milioane lei, fiind compus din 10,97 milioane lei câştig net din vânzarea activelor financiare reflectat în rezultatul reportat şi o pierdere netă de 35.000 lei. Acest rezultat reprezintă 17% din valoarea aprobată de acţionari în BVC 2022 pentru întreg anul 2022.

Nivelul investiţiilor în valori mobiliare a atins 82,4 milioane lei. Astfel, compania continuă strategia de creştere a performanţei portofoliului listat şi dezvoltarea portofoliului private equity. Evergent Investments se diferenţiază de ceilalţi actori ai pieţei de capital prin proiectele de tip private equity care aduc un raport atractiv randament/risc, cu profit semnificativ pe termen lung.

În dată de 10 iunie Evergent Investments începe plata dividendelor aferente anului 2021. Suma aprobată de acţionari este de 62.263.501 lei.

Evergent Investments este un fond de investiţii alternative, listata la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul EVER.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici