Evoluţia pieţei imobiliare: Faţă de anii de boom imobiliar, preţurile au ajuns ridicol de mici şi pragul de jos nu e atins

Inflaţia de apartamente scoase la vânzare are acum şi o dimensiune statistică. Proprietarul a aproximativ una din 40 de locuinţe, din Bucureşti, vrea să o transforme în bani lichizi.

287 afișări
Imaginea articolului Evoluţia pieţei imobiliare: Faţă de anii de boom imobiliar, preţurile au ajuns ridicol de mici şi pragul de jos nu e atins

Evoluţia pieţei imobiliare: Faţă de anii de boom imobiliar, preţurile au ajuns ridicol de mici şi pragul de jos nu e atins(Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Circa 23.500 de case din Capitală au fost puse în vânzare de-a lungul anului care tocmai s-a încheaiat, potrivit datelor furnizate de portalul anunturiparticulari.ro. "În Bucureşti există circa 900.000 de locuinţe, iar din 2005 până în prezent, numărul unităţilor nou construite s-a cifrat la numai aproximativ 30.000", spune pentru gândul Ion Cătuţoiu, directorul general al companiei de consultanţă imobiliară Real Time. Astfel, un calcul simplu arată că, în fiecare scară de bloc, cu zece etaje şi 40 de apartamente, o locuinţă este de vânzare. Cumpărătorii sunt însă puţini, spun reprezentanţii agenţiilor imobiliare. Şi asta în pofida devalorizării constante a imobilelor.

Dacă în decembrie 2007, proprietarii de garsoniere solicitau în medie 69.898 de euro, în ultima lună a lui 2010 pretenţiile lor scăzuseră la 38.463 de euro.

Iar anunţurile de la începutul anului arată că mai există loc de scădere. O locuinţă monocamerală, confort I, din zona Dristor este oferită la 30.000 de euro, negociabil. Şi în cazul unei alte zone semicentrale, mult mai bine cotată, precum Tineretului, anunţurile reflectă tendinţa descendentă a preţurilor. O garsonieră construită în 1999, etaj intermediar, are un preţ de strigare de 45.000 de euro. În urmă cu doi-trei ani, în plin boom imobiliar, preţul unei garsoniere în Tineretului putea ajunge la 70.000 - 80.000 de euro.

Citeşte mai multe despre viitorul pieţei imobiliare pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici