Excedentul comercial al Chinei s-a apropiat de maximul istoric, în luna iulie

China a raportat, în iulie, al doilea excedent comercial din istorie, de 24,36 miliarde dolari, mai mare cu 66,8% faţă de valoarea aferentă lunii corespunzătoare din 2006, ceea ce ar putea accentua criticile privind valoarea prea scăzută a monedei naţionale, yuanul, transmite Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Excedentul comercial al Chinei s-a apropiat de maximul istoric, în luna iulie

Excedentul comercial al Chinei s-a apropiat de maximul istoric, în luna iulie

Excedentul comercial record, de 26,91 miliarde de dolari, a fost înregistrat în luna iunie.

Analiştii intervievaţi de Reuters au prognozat, în medie, un surplus de 22,5 miliarde de dolari, anticipând o încetinire a avansului exporturilor, în condiţiile în care producătorii s-au grăbit să livreze mai multe bunuri în iunie, înainte de retragerea unor facilităţi fiscale acordate pentru exportul a circa 2.800 de bunuri.

Cu toate acestea, creşterea anuală a exporturilor s-a accelerat la 34,2%, de la 27,1% în iunie, în pofida majorării numărului produselor chinezeşti retrase de pe piaţă în diferite ţări, în special în SUA, pe fondul temerilor legate de siguranţa unor bunuri precum jucăriile sau pasta de dinţi.

"Mulţi exportatori sunt companii private, care nu intenţionează să limiteze dezvoltarea propriilor afaceri", a declarat vice-preşedintele unui comitet de experţi al ministerului Comerţului, Li Yushi.

Importurile au urcat cu 26,9% în iulie, susţinute de creşterea achiziţiilor de petrol şi bunuri de capital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici