EXCLUSIV | Din cele 100 de beculeţe ale instalaţiei pomului de Crăciun, soarele aprinde trei, iar vântul, 11/ Resursele de energie generate în acest an

Din cele 100 de beculeţe ale instalaţiei pomului de Crăciun, trei sunt aprinse de energia solară, 11 de energia eoliană şi 62 sunt aprinse din surse termo şi hidro, reiese din datele oficiale privind producţia de electricitate la nivel naţional, consultate de MEDIAFAX.

646 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV | Din cele 100 de beculeţe ale instalaţiei pomului de Crăciun, soarele aprinde trei, iar vântul, 11/ Resursele de energie generate în acest an

EXCLUSIV | Soarele aprinde trei beculeţe din pomul de Crăciun, iar vântul aprinde 11

Energia consumată în România provine în proporţie de 94% din producţia autohtonă, cea mai mare parte din termocentrale şi hidrocentrale, şi 6% din import - proporţii care se pot reflecta chiar în cele 100 de beculeţe ale instalaţiei din pomul de Crăciun.

Resursele de energie generate în acest an (în primele 10 luni – ultima raportare) au provenit în proporţie de 94% din producţia autohtonă şi 6% din import, arată datele Institutului Naţional de Stratistică (INS). Astfel că, în instalaţia noastră, energia din producţia autohtonă aprinde 94 de beculeţe, iar energia adusă din import aprinde 6 beculeţe.

Detaliat pe surse de energie, cea produsă în termocentrale clasice (39% din total) aprinde cele mai multe beculeţe (39), urmată de cea produsă în hidrocentrale (23%), care aprinde 23 de beculeţe.

Energia produsă de Nuclearelectrica (18% din total resurse) aprinde 18 beculeţe din 100, apoi cea obţinută în centralele electrice eoliene aprinde 11 beculeţe, iar cea obţinută în centralele fotovoltaice (panouri solare) aprinde 3 beculeţe. Soarele, am putea spune, aprinde trei beculeţe din pomul de Crăciun, iar vântul aprinde 11 beculeţe.

Ca evoluţie, faţă de anul 2016 doar energia din hidrocentrale a scăzut (cu 16,7%), celelalte resurse fiind în creştere cu până la 20%, mai arată datele centralizate de INS.

„În primele 10 luni din acest an, resursele de energie electrică au fost de 55.482,8 milioane de kWh, în scădere cu 1.458,4 milioane de kWh faţă de perioada corespunzătoare a anului 2015”, a comunicat recent INS.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici