Proiectul de buget pe anul 2018 a fost adoptat, fiind construit pe o creştere economică de 5,5% / Cât vor fi cursul şi inflaţia în viziunea Finanţelor

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului au votat proiectul de buget pentru anul 2018, acesta fiind construit pe o creştere economică de 5,5%, inflaţie medie anuală de 3,1%, curs mediu de 4,55 lei/euro şi câştig salarial mediu net lunar de 2.614 lei.

1405 afișări
Imaginea articolului Proiectul de buget pe anul 2018 a fost adoptat, fiind construit pe o creştere economică de 5,5% / Cât vor fi cursul şi inflaţia în viziunea Finanţelor

Proiectul de buget pe anul 2018 a fost adoptat, fiind construit pe o creştere economică de 5,5%

Proiectul de buget pe anul 2018 a fost votat cu 255 de voturi "pentru" şi 95 de voturi "împotrivă".

Potrivit unui comunicat al Executivului, proiectul de buget pentru 2018 este construit pe o creştere economică de 5,5%, inflaţie medie anuală de 3,1%, curs mediu de 4,55 lei/euro şi câştig salarial mediu net lunar de 2.614 lei.

"Deficitul bugetar (cash) este estimat la 2,97% din PIB, în timp ce deficitul ESA este de 2,96% din PIB, cu încadrare în ţinta de deficit bugetar de sub 3% din PIB, potrivit Tratatului de la Maastricht", precizează sursa citată.

Conform proiectului adoptat de Guvern, sunt prevăzute venituri estimate de 287,5 miliarde lei, cu 30,9 miliarde lei mai mari faţă de 2017, fiind pentru prima dată când PIB-ul României va depăşi nivelul de 200 miliarde euro.

Din cele 30,9 miliarde lei venituri suplimentare, 21,1 miliarde lei vor merge către bugetul sănătăţii, care va avea o creştere de 17% faţă de 2017, bugetul educaţiei, care va avea o creştere de 16%, şi bugetul alocat investiţiilor, care va avea o creştere de 42%

Comisiile de buget au adoptat, anterior bugetul Ministerului Finanţelor Publice, hotărând să diminueze cu 5,8 milioane lei cheltuieli de personal şi să aloce 350 de milioane de lei pentru fondul de rezervă pe care aleşii l-au epuizat, iniţial, pentru a suplimenta bugetele altor instituţii.

Tudose: Împreună cu Parlamentul vom aplica bugetul, iar rezultatele nu vor întârzia să apară

Premierul Mihai Tudose a declarat vineri, că va aplica bugetul pe anul 2018 împreună cu Parlamentul şi că rezultatele nu vor întârzia să apară, mulţumindu-le colegilor care au depus amendamente la proiectul de buget pe anul 2018.

„O să mulţumesc tutror colegilor pentru eforturile depuse în aceste două săptămâni. Vreau să le mulţumesc şi celor care au depus amendamente corecte, normale, de bun-simţ. Le vom avea în vedere dacă, pe parcursul anului viitor, vom avea resurse suplimentare pentru a le implementa. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru votul de astăzi şi pentru încrederea pe care ne-o acordaţi nouă, Guvernului, şi pentru încrederea pe care o aveţi în noi, în toţi. Împreună cu Parlamentul vom aplica acest buget, iar rezultatele nu vor întârzia să apară”, a susţinut Tudose în plen, după adoptarea proiectului de buget şi proiectului de buget al asigurărilor sociale pe 2018.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat proiectul de buget pentru anul 2018, acesta fiind construit pe o creştere economică de 5,5%, inflaţie medie anuală de 3,1%, curs mediu de 4,55 lei/euro şi câştig salarial mediu net lunar de 2.614 lei.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat vineri proiectul privind bugetul asigurărilor sociale pe anul 2018, cu 255 de voturi "pentru" şi 90 de voturi "împotrivă".

Dragnea: Sunt mulţumit de proiectul de buget pe 2018; românii şi firmele vor avea venituri mai mari

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, vineri, că este mulţumit de proiectul de buget pe anul 2018, votat de Parlament, el arătând că acest buget va asigura venituri mai mari atât pentru români, ca persoane fizice, cât şi pentru firmele din România.

Întrebat dacă e mulţumit de proiectul de buget adoptat vineri de Parlament, Dragnea a răspuns: „Da, practic suntem la finalizarea ultimei şedinţe de plen reunit, s-au adoptat azi cele 2 legi - bugetul de stat şi asigurările sociale de stat”.

„Am foarte mare încredere în legea bugetului, este un buget care va continua dezvoltarea României şi va continua măsurile prin care atât românii ca persoane fizice cât şi firmele din România vor avea venituri mai mari”, a adăugat Dragnea.

El a spus că bugetul asigurărilor sociale de stat este un buget care confirmă continuarea programului de guvernare al PSD în ceea ce priveşte măsurile din domeniul social.

„A fost un vot destul de consistent care arată încrederea unei majorităţi serioase din Parlament în legea bugetului de stat”, a mai spus Dragnea.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului au votat proiectul de buget pentru anul 2018, acesta fiind construit pe o creştere economică de 5,5%, inflaţie medie anuală de 3,1%, curs mediu de 4,55 lei/euro şi câştig salarial mediu net lunar de 2.614 lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici