EXCLUSIV România atacă la Curtea Europeană de Justiţie pachetul de măsuri Mobilitate 1, aprobat de Parlamentul European

  • Gheorghe Falcă, europarlamentar: Guvernul va ataca la Curtea de Justiţie a UE pachetul Mobilitate 1 adoptat în Parlamentul European
  • Transportatorii români au atenţionat că implementarea acestui pachet ar însemna un dezastru pentru transportul de marfă românesc
  • Uniunea Naţionalã a Transportatorilor Rutieri din România a cerut ca acest pachet de măsuri să nu fie adoptat
4350 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV România atacă la Curtea Europeană de Justiţie pachetul de măsuri Mobilitate 1, aprobat de Parlamentul European

Sursă foto: Profimedia

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a anunţat că Guvernul României va ataca la Curtea de Justiţie a UE pachetul Mobilitate1, adoptat joi în Parlamentul European. Bulgaria, Cipru, Estonia, Malta, Letonia, Lituania, Polonia şi Ungaria au anunţat la rândul lor că au luat această decizie. 

Transportatorii români spun că operatorii români şi estici vor fi cei mai afectaţi de măsurile Pachetului Mobilitate 1, întrucât din cauza acestora companiile din Europa de Est nu vor mai putea efectua transport rutier internaţional în Europa de Vest.
 
Pe lista măsurilor cu impact negativ puternic s-ar afla: obligaţia întoarcerii camioanelor acasã (ţara de stabilire) la fiecare opt sãptãmâni, indiferent dacã sunt încãrcate sau goale, revenirea în ţară obligatorie a şoferilor la fiecare 3 sau 4 săptămâni şi interzicerea efectuãrii repausului sãptãmânal normal în cabina camionului.
 
Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) estimează că, din cauza măsurilor adoptate, România va pierde 200.000 de şoferi profesionişti. 
 
Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a recunoscut că Pachetul Mobilitate 1 ar fi un dezastru pentru România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici