Eximbank împrumută cu 300 milioane de lei Blue Air

  • Eximbank împrumută Blue air cu 300,8 milioane lei
  • Împrumutul este garantat de stat în proporţie de 100%
  • Rată a dobânzii de ROBOR 12 luni plus 4 % pe an
267 afișări
Imaginea articolului Eximbank împrumută cu 300 milioane de lei Blue Air

S-a plâns şi a primit. Blue Air primeşte puţin peste 300 milioane de lei de la instituţia  de credit controlată de Finanţe - Exmimbank. Aşa a hotărât Guvernul ieri. Aşa că cel mai mare transportator aerian cu capital privat îşi va mai compensa cu aceşti bani din pierderile cauzate de restricţiile crizei Covid-19. Împrumutul este garantat de stat în proporţie de 100%, inclusiv dobânzile şi comisioanele aferente. Are o maturitate de 6 ani şi o rată a dobânzii formată din Robor la 12 luni plus 4% pe an.

Pentru garantarea de către stat în procent de 100% a împrumutului, Blue Air Aviation plăteşte Ministerului Finanţelor Publice, în calitate de garant, o primă de garantare sau comision la fondul de risc de 2% pe an.

  • Comision de acordare de 0,75%, aplicabil la valoarea împrumutului
  • Comision de 2%, aplicabil la valoarea rambursată anticipat din împrumut
  • Comision de 0% pentru rambursarea anticipată a împrumutului din surse propria
  • Comision de analiză pentru modificarea condiţiilor iniţiale de 0,2% aplicabil la valoarea împrumutului, cu o valoare de minimum 100 euro
  • Cifra de afaceri a companiei aeriene a fost de circa 2,2 miliarde de lei în 2019

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici