Experţii PSA Peugeot Citroen au fost în România să caute un amplasament pentru fabrică

O delegaţie a constructorului auto francez PSA Peugeot Citroen a fost deja în România pentru a căuta un amplasament pentru o viitoare fabrică de motoare, urmând ca decizia de construire a uzinei să fie luată după cercetarea oportunităţii unei astfel de investiţii şi în Polonia, Turcia şi Ucraina.

57 afișări
Imaginea articolului Experţii PSA Peugeot Citroen au fost în România să caute un amplasament pentru fabrică

Experţii PSA Peugeot Citroen au fost în România să caute un amplasament pentru fabrică

"Echipa noastră de experţi a pornit căutările privind amplasamentul uzinei de motoare acum câteva luni, deşi anunţul public despre investiţie a fost făcut ieri (joi - n.r.). În România au fost deja, însă o decizie privind ţara aleasă va fi luată după ce vor fi analizate şi celelalte state vizate", a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al grupului PSA Peugeot Citroen, Laurent Cicolella.

El a adăugat că principalele aspecte pe care PSA le urmăreşte ţin de costuri, infrastructură, logistică şi poziţie geografică.

"Este prematur de spus ce ţară vom alege, pentru că luăm în considerare factori precum costurile cu forţa de muncă calificată, infrastructura, dezvoltarea logistică şi distanţa dintre viitoarea fabrică şi pieţele de livrare pentru motoarele produse acolo. Fiecare stat are avantajele lui şi e clar că acestea patru sunt cele mai viabile. Vom vedea care dintre ele va fi", a spus oficialul PSA.

Compania a anunţat, joi, că va investi 600 de milioane de euro în construcţia a două noi fabrici de motoare, una în Franţa, iar cea de-a doua în Europa de Est. Directorul general al grupului, Christian Streiff, a declarat reporterilor, la Paris, că statele evaluate sunt Polonia, România, Ucraina şi Turcia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici