Experţii români îi ajută pe fraţii moldoveni. Grup tehnic pe axa Bucureşti-Chişinău

România va acorda asistenţă Republicii Moldova pentru atragerea de finanţări, a anunţat joi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în urma unei întâlniri avute de Dan Vîlceanu cu ministrul Dezvoltării de la Chişinău.

237 afișări
Imaginea articolului Experţii români îi ajută pe fraţii moldoveni. Grup tehnic pe axa Bucureşti-Chişinău

Experţii români îi ajută pe fraţii moldoveni. Se naşte un grup tehnic pe axa Bucureşti-Chişinău

Potrivit Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), ministrul Dan Vîlceanu a discutat joi cu Andrei Spînu, viceprim-ministru şi ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării din Republica Moldova, despre programele comune de cooperare finanţate de Comisia Europeană şi despre facilităţile oferite de UE pentru noi proiecte comune.

„Cei doi au convenit constituirea unui grup tehnic comun pentru oferirea de expertiză în domeniul accesării diverselor surse de finanţare şi pentru susţinerea integrării europene a Republicii Moldova prin şi împreună cu România”, a transmis MIPE.

Ministrul Dan Vîlceanu a prezentat oportunităţile de finanţare oferite din alte surse decât programele comune de cooperare teritorială, cum ar fi programele, mecanismele şi iniţiativele europene gestionate direct de Comisia Europeană, unde Republica Moldova poate fi partener.

Ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale din Republica Moldova a arătat că domeniile prioritare în care se doreşte colaborarea cu România sunt: transport, construcţii, dezvoltare regională, energie şi eficienţă energetică.

Potrivit MIPE, în perspectiva viitoarei şedinţe comune de Guvern România – Republica Moldova, ca demersuri pentru sprijinirea proiectelor de investiţii ale Republicii Moldova, partea română şi-a arătat susţinerea pentru organizarea unor întrevederi comune la Bruxelles ale oficialilor români şi moldoveni cu reprezentanţi ai instituţiilor europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici