Explicaţia Ryanair după incidentul de la bordul avionului de pe ruta Bucureşti - Londra. Cauza apariţiei fumului în cabină

Reprezentanţii companiei aeriene Ryanair au transmis marţi seară că, în cazul incidentului de pe ruta Bucureşti-Londra, degajarea de fum din cabina avionului a fost cauzată cel mai probabil de ingerarea fluidului de degivrare în sistemul de climatizare.

5116 afișări
Imaginea articolului Explicaţia Ryanair după incidentul de la bordul avionului de pe ruta Bucureşti - Londra. Cauza apariţiei fumului în cabină

Explicaţia Ryanair după incidentul de pe ruta Bucureşti - Londra

„Acest zbor din Bucureşti către Londra Stansted (21 ianuarie) a fost întârziat din cauza unei probleme tehnice minore la aeronavă. Pentru a minimiza întârzierea, clienţii s-au îmbarcat într-o aeronavă înlocuitoare căreia i s-a efectuat un tratament de degivrare înainte de a decola către Londra. La scurt timp după decolare, ca măsură de precauţie, aeronava a revenit pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, după ce membrii echipajului au raportat un fum neidentificat în cabină (despre care noi credem că a fost cauzat de ingerarea fluidului de degivrare în sistemul de climatizare). Membrii echipajului au notificat controlorii de trafic aerian, iar aeronava a aterizat în condiţii normale la Bucureşti, şi în prezent este inspectată de tehnicienii Ryanair. Pasagerii au primit vouchere pentru gustări şi băuturi răcoritoare şi urmează să se îmbarce într-o aeronavă înlocuitoare care va decola către Londra Stansted mai târziu în cursul zilei de astăzi. Ryanair le prezintă scuze sincere clienţilor afectaţi de această întârziere", au transmis reprezentanţii companiei.

Precizările vin în contextul în care un avion Ryanair, ce a decolat de pe aeroportul Henri Coandă, la ora 10:56, cu destinaţia Londra, a anunţat la scurt timp după decolare că va reveni pe aeroport şi a aterizat la 12:11 pe Otopeni. Aterizarea a fost precedată de survolarea spaţiului aerian din apropierea Bucureştiului pentru a consuma combustibil. În aeronavă se aflau 169 de pasageri.

Un pasager a postat pe pagina sa de Facebook că, în timpul survolării, în avion au fost emanaţii de fum. Acesta a mai specificat că în cele trei ore de aşteptare până la decolare nu a primit nicio sticlă de apă din partea personalului.

Potrivit explicaţiile unuia dintre pasageri, degajarea de fum, comunicată de pilot pasagerilor, ar fi fost cauzată de vărsarea lichidului de degivrare peste un grup electric care ulterior a luat foc în timpul zborului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici