Explicaţiile lui Daea privind compensările UE pentru agricultori: deciziile au fost luate la Comisie

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat marţi că solicită recalcularea sumei alocate României de UE pentru fermierii afectaţi de criza economică şi de războiul din Ucraina.

358 afișări
Imaginea articolului Explicaţiile lui Daea privind compensările UE pentru agricultori: deciziile au fost luate la Comisie

Explicaţiile lui Daea privind compensările UE pentru agricultori: deciziile au fost luate la Comisie

Discuţiile au apărut după ce României i-a fost repartizată de către UE o sumă insuficientă pentru acoperirea pierderilor suferite de fermierii români în urma războiului din Ucraina.

România ar trebui să primească de la UE un ajutor de numai 10 milioane de euro, sumă care ar putea fi dublată de la bugetul naţional. Deoarece suma este insuficientă, în ultimele zile s-a vorbit despre plecarea din Guvern a ministrului Agriculturii.

Petre Daea a anunţat că decizia aparţine Comisiei Europene şi că partea română solicită recalcularea ajutorului.

„Decizia privind suma a fost luată în cadrul Comisiei”, a spus Petre Daea în timpul unei conferinţe de presă.

În plus, ministrul Agriculturii nu are de gând să demisioneze şi anunţă că vrea să plece în teritoriu ca să verifice sistemul de irigaţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici