Exportul Dacia către Ucraina a încetinit. Producţia din Rusia nu depinde de componentele din România

Exporturile de maşini Dacia către Ucraina au încetinit foarte mult în actualul context politic din regiune, dar producţia auto de la fabricile Renault din Rusia nu depinde de livrările de componente auto din România şi din Europa, a declarat şeful Dacia România, Nicolas Maure.

468 afișări
Imaginea articolului Exportul Dacia către Ucraina a încetinit. Producţia din Rusia nu depinde de componentele din România

Exportul Dacia către Ucraina a încetinit. Producţia din Rusia nu depinde de componentele din România (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Pentru situaţia politică suntem foarte îngrijoraţi. Ne uităm cu atenţie la piaţa auto din Ucraina", a declarat luni Maure, răspunzând unei întrebări.

Maşinile Dacia de pe piaţa ucraineană sunt fabricate în România şi vândute ulterior sub brand Renault.

Dacia a livrat amul trecut 9.400 de unităţi către Ucraina, din totalul de 343.000 de autovehicule vândute.

"Referitor la business-ul din Rusia, suntem destul de norocoşi, pentru că nivelul de integrare este destul de ridicat, în special la AvtoVAZ (uzina din Togliatti - n.r.), dar şi la Moscova (uzina Avtoframos - n.r.), din ce în ce mai mult. Nu ne bazăm foarte mult pe exporturile din Europa, din România către fabrica din Togliatti. Referitor la Moscova avem variante să livrăm componente fără să trecem prin Ucraina. Suntem capabili să continuăm operaţiunile în Rusia", a spus Maure.

Renault deţine uzina Avtoframos în apropiere de Moscova, unde produce modelele Logan şi Sandero şi Duster. Alianţa Renault-Nissan deţine o participaţie majoritară la AvtoVAZ, proprietarul Lada, cel mai bine vândut brand din Rusia.

Vânzările de colecţii de piese şi accesorii pentru autovehicule (CKD) către clienţii externi au totalizat 6,35 miliarde de lei, reprezentând 34,5% din totalul afacerilor Dacia, de 18,4 miliarde de lei.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici