Exporturile celor mai multe companii din domeniul apărării cresc, dar problemele industriei persistă

Majoritatea companiilor de apărare au avut în acest an creşteri de producţie, exporturi şi afaceri, dar industria continuă să se confrunte cu probleme precum active inutilizabile, tehnologii învechite, lipsa comenzilor pe piaţa internă şi îmbătrânirea personalului, potrivit Ministerului Economiei.

193 afișări
Imaginea articolului Exporturile celor mai multe companii din domeniul apărării cresc, dar problemele industriei persistă

Exporturile celor mai multe companii din domeniul apărării cresc, dar problemele industriei persistă (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului a analizat recent activitatea companiilor din domeniu, aflate sub autoritatea instituţiei, în primul semestru - Romaero, IOR, Uzina Mecanică Orăştie, Şantierul Naval Mangalia şi filialele Romarm (Carfil, Tohan, Electromecanica Ploieşti, Arsenal Reşiţa şi uzinele mecanice Sadu, Cugir şi Mija).

"Cele mai multe dintre societăţile analizate au înregistrat creşteri ale cifrei de afaceri, volumului producţiei, exportului, precum şi ale profitului operaţional. Operatorii economici se confruntă, în continuare, cu probleme legate de existenţa unor active substanţiale care nu mai au legătură cu activitatea de producţie şi care induc costuri, tehnologii care nu au mai fost modernizate, lipsa comenzilor de pe piaţa internă, îmbătrânirea forţei de muncă, dependenţa de importuri de materii prime şi altele", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Ministerul menţionează că unele companii nu mai pot realiza produsele cerute de forţele Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, din cauza schimbării profilului cerinţelor interne, precum şi a modului de organizare şi funcţionare a industriei de apărare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici