Exporturile Chinei au crescut cu 30% în aprilie, la nivelul record de 156 miliarde de dolari

Exporturile Chinei au crescut cu 30% în aprilie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, la nivelul record de 155,7 miliarde de dolari, generând un surplus comercial de 11,4 miliarde de dolari, de patru ori mai mare decât anticipau analiştii.

184 afișări
Imaginea articolului Exporturile Chinei au crescut cu 30% în aprilie, la nivelul record de 156 miliarde de dolari

Exporturile Chinei au crescut cu 30% în aprilie, la nivelul record de 156 miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

China a revenit pe surplus comercial după ce a înregistrat deficit în aprilie, situaţie rară pentrru economia chineză. Importurile au avansat cu 22%.

"Exporturile sunt mai solide. Cererea la nivel mondial este destul de puternică", a afirmat Tao Wang, economist la filiala din Beijing a grupului UBS.

Ajustate sezonier, exporturile au urcat cu 35% în aprilie faţă de aceeaşi lună a anului precedent şi cu 12,3% raportat la martie. Importurile au înregistrat un avans anual de 27,4% şi lunar de 7,4%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici