Exporturile de petrol rusesc au atins cel mai ridicat nivel de la începutul războiului în Ucraina. 80% din livrările de ţiţei merg către China şi India

  • Rusia a exportat în luna aprilie mai mult petrol decât în oricare altă lună de la începutul războiului neprovocat împotriva vecinului său, Ucraina.
  • Aproape 80% din livrările de ţiţei au fost direcţionate către China şi India, potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie.
838 afișări
Imaginea articolului Exporturile de petrol rusesc au atins cel mai ridicat nivel de la începutul războiului în Ucraina. 80% din livrările de ţiţei merg către China şi India

Exporturile ruseşti de petrol au crescut cu încă 50.000 de barili pe zi în aprilie, ajungând la un maxim post-invazie de 8,3 milioane de barili pe zi, depăşind cu mult media de 7,7 milioane de barili pe zi şi 7,5 milioane de barili pe zi pe care a înregistrat-o în 2022, respectiv 2021, informează Financial Times.

Creşterea livrărilor reflectă succesul Moscovei de a găsi atât noi cumpărători pentru petrolul său de când Europa a blocat importurile, cât şi noi nave după ce accesul său la transportul maritim occidental a fost restricţionat.

De când Occidentul a ameninţat pentru prima dată Rusia cu sancţiuni anul trecut, Moscova a colaborat cu un număr tot mai mare de companii comerciale puţin cunoscute pentru a dezvolta noi sisteme pentru a-şi transporta petrolul.

"Rusia pare să aibă puţine probleme în a găsi cumpărători dispuşi pentru ţiţeiul şi produsele sale petroliere", a transmis marţi AIE într-un raport lunar privind petrolul.

UE discută în prezent cel de-al 11-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei de la invazia sa în Ucraina de anul trecut. Rezultatul sancţiunilor a fost una dintre cele mai mari schimbări din istorie în ceea ce priveşte fluxurile de mărfuri, Rusia redirecţionând milioane de barili de petrol pe zi din Europa către Asia în ultimele 12 luni.

În ciuda faptului că a expediat mai mult petrol decât în aprilie 2022, veniturile lunare ale Rusiei din exportul de petrol au fost cu 27% mai mici decât anul trecut, potrivit estimărilor AIE, în urma scăderii preţurilor energiei la nivel mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici