Extinderea programului Rabla la firme depinde de acordul Ministerului de Finanţe

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că extinderea programului Rabla şi la agenţii economici depinde de acordul în acest sens din partea Ministerului de Finanţe.

32 afișări
Imaginea articolului Extinderea programului Rabla la firme depinde de acordul Ministerului de Finanţe

Extinderea programului Rabla la firme depinde de acordul Ministerului de Finanţe (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu există interes prea mare din partea persoanelor fizice să îşi schimbe maşinile vechi prin programul Rabla. Este de înţeles, dată fiind această criză economică. De aceea, m-am gândit că ar fi oportun să îl extindem şi la nivelul persoanelor juridice", a afirmat Nemirschi, sâmbătă, la o întâlnire cu autorităţile locale din Bistriţa-Năsăud pe teme de mediu.

El a spus însă că acest lucru depinde de un acord al Ministerului de Finanţe.

"Pe mine, ca ministru al Mediului, mă interesează să scot rablele de pe şosele. Nu mă deranjează să dau banii aceia, 3.800 de lei, firmelor. Mai trebuie să primesc un acord din partea Ministerului Finanţelor pentru ca acest lucru să fie posibil. Trebuie să vedem cum va fi percepută subvenţia în cazul lor, dacă va fi ajutor de stat sau se va găsi altă formulă", a declarat Nemirschi.

Guvernul Boc a aprobat înlocuirea, în acest an, a 60.000 de autovehicule, faţă de 40.000 în 2008, iar prima de casare a crescut la 3.800 lei, echivalent în prezent cu aproximativ 885 euro, de la 3.000 lei anul trecut.

Nicolae Nemirschi a făcut o vizită de două zile în Bistriţa-Năsăud. Ministrul a participat, vineri, la o acţiune de ecologizare a Someşului Mare, a vizitat o fabrică de prelucrare a lemnului şi a închis o groapă de gunoi neautorizată.

Sâmbătă, Nemirschi a discutat cu autorităţile din Bistriţa-Năsăud despre proiectele şi programele derulate atât la nivel naţional, cât şi local.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici