Fabrica de seringi de unică folosinţă Sanevit Arad, scoasă la licitaţie cu 7,4 milioane euro

Fabrica de seringi de unică folosinţă Sanevit 2003 Arad a fost scoasă la licitaţie de Ministerul Economiei, la preţul de 32.684.998 lei, adică aproximativ 7,4 milioane de euro, însă societatea nu mai produce nimic de mai mulţi ani şi are doar câţiva angajaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1065 afișări
Imaginea articolului Fabrica de seringi de unică folosinţă Sanevit Arad, scoasă la licitaţie cu 7,4 milioane euro

Fabrica de seringi de unică folosinţă Sanevit Arad, scoasă la licitaţie cu 7,4 milioane euro

Potrivit anunţului de licitaţie cu strigare, publicat de Ministerul Economiei, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), întregul capital social al SC Sanevit 2003 SA Arad va fi vândut la preţul de 32.684.998 lei, adică aproximativ 7,4 milioane de euro, fiind vorba de 16.342.499 de acţiuni la preţul de doi lei bucata.

Toate acţiunile sunt deţinute de Ministerul Economiei, care a preluat fabrica în iunie 2012, pentru a o salva de la faliment.

Conform anunţului, dosarul de prezentare a fabricii poate fi ridicat de la sediul OPSPI, iar pentru participare la licitaţie trebuie depusă o garanţie de 3.268.500 lei.

Documentele de participare la licitaţie se pot depune până cel mai târziu în ziua anterioară licitaţiei, respectiv până în 17 noiembrie, ora 09.00, iar deschiderea plicurilor cu documente se va face în prezenţa tuturor ofertanţilor o oră la târziu. Verificarea şi analizarea documentelor se va face până în 18 noiembrie, la ora 9.00, iar licitaţia va avea loc la ora 10.00, la sediul OPSPI.

Procedura de privatizare a fabricii de seringi de unică folosinţă din Arad a început în urmă cu aproape trei ani, însă anunţul a fost publicat abia acum.

La sfârşitul anului 2012, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, declara la Arad că fabrica de seringi va fi “resuscitată”, urmând să intre în procedura de privatizare.

Pop spunea la acea vreme că fabrica are datorii de 7,6 milioane de lei acumulate, la un patrimoniu de 8,5 milioane de euro, şi că ”membrii fostului guvern, ori n-au fost capabili, ori au avut interese meschine pentru nerezolvarea problemei Sanevit”.

Fabrica arădeană nu mai produce nimic de câţiva ani şi mai are doar câţiva salariaţi care se ocupă de întreţinerea echipamentelor şi administrarea bunurilor, ei fiind plătiţi din micile venituri obţinute din închirierea unor spaţii ale unităţii.

Deschisă în 1995, Sanevit a fost prima fabrică din ţară producătoare de seringi şi ace medicale de unică folosinţă. Fabrica are o capacitate de producţie anuală de 200 de milioane seringi de unică folosinţă şi de peste 500 de milioane ace medicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici