Facebook a cumpărat un startup israelian care produce tehnologie de detectare a mişcărilor mâinilor

Facebook a cumpărat, prin intermediul diviziei Oculus VR, startup-ul israelian Pebbles Interfaces, care produce o tehnologie de reconoaştere a mişcărilor mâinilor şi care permite utilizatorilor să îşi vizualizeze mâinile şi degetele pe platformele de realitate virtuală.

484 afișări
Imaginea articolului Facebook a cumpărat un startup israelian care produce tehnologie de detectare a mişcărilor mâinilor

Facebook a cumpărat un startup israelian care produce tehnologie de detectare a mişcărilor mâinilor (Foto: Shutterstock)

Cele două companii nu au precizat preţul tranzacţiei, dar estimările sunt de 60 de milioane de dolari, relatează portalul Haaretz.

Facebook a cumpărat Oculus VR acum un an, pentru 2 miliarde de dolari, iar între timp a mai preluat şase startup-uri.

Tehnologia Pebbles foloseşte lentile, sisteme de senzori şi algoritmi pentru a detecta şi urmări mişcările mâinilor. Mai important este faptul că utilizatorii îşi pot vizualiza mâinile şi degetele în realitatea virtuală, ceea ce îmbunătăţeşte experienţele şi promite mai multe aplicaţii pentru platformele de realitate virtuală.

Echipa Pebbles se va alătura echipelor de inginerie ale Oculus, iar interfaţa va fi încorporată în ochelarii Oculus.

Pebbles, cu sediul în Kfar Saba, a fost înfiinţată în 2010 de Nadav Grossinger, directorul de tehnologie al companiei. Director general este Emil Alon, iar director pentru dezvoltare Doron Levit.

Pe parcursul a cinci ani, Pebbles, care are 50 de angajaţi, a atras doar 20 de milioane de dolari, dar în rândul investitorilor se numără compania chineză de electronice Xiomi, fondul israelian de investiţii Giza, Sandisk, producător american de unităţi de memorie, fondul german Robert Bosch Venture Capital şi iNetworks 360 din Hong Kong.

Facebook a cumpărat mai multe startup-uri în Israel, unde operează şi un centru de cercetare şi dezvoltare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici