Facebook ar putea primi o amendă pentru pierderea datelor utilizatorilor

Facebook ar putea primi din partea autorităţilor europene o amendă ce ar putea ajunge la 1,63 miliarde dolari pentru compromiterea informaţiilor a peste 50 de milioane de useri, situaţie care contravine legilor europene privind protecţia datelor personale.

155 afișări
Imaginea articolului Facebook ar putea primi o amendă pentru pierderea datelor utilizatorilor

Facebook ar putea primi o amendă pentru pierderea datelor utilizatorilor

Conform prevederilor legii, companiile care nu asigură protecţia datelor persoanale ale userilor pot fi amendate cu cea mai mare sumă dintre 20 de milioane de euro şi 4% din veniturile companiei din anul precedent. Confom calculelor Wall Street Journal, suma ar puea ajunge în cazul Facebook la 1,63 miliarde de dolari.

Ireland Data Protection Comission a anunţat că a solicitat companiei mai multe informaţii despre natura şi scopul atacului cibernetic, situaţia fiind în măsură să contravină legislaţiei europene privind protecţia datelor personale.

Pe de altă parte trebuie spus că instituţia europeană nu a acordat, de cele mai multe ori, maximul amenzii în cazul companiilor care au colaborat cu autorităţile în cadrul unei investigaţii.

Facebook a descoperit un atac cibernetic care probabil a expus datele a aproximativ 50 de milioane de utilizatori ai reţelei de socializare online. Atacul informatic a fost descoperit în urmă cu câteva zile. Hackerii, care nu au fost identificaţi, au exploatat ilegal o funcţie prin care au avut acces la date personale din conturile utilizatorilor Facebook.

Peste 90 de milioane de utilizatori Facebook au fost nevoiţi să se reconecteze la conturi în urma atacului cibernetic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici