Facebook are cei mai tineri şi mulţumiţi angajaţi dintre marile companii IT din SUA

Facebook are cei mai tineri şi mai mulţumiţi angajaţi, în rândul marilor companii americane din sectorul tehnologiei, potrivit unui studiu efectuat de compania de cercetare a pieţei PayScale din Seattle, transmite Bloomberg.

223 afișări
Imaginea articolului Facebook are cei mai tineri şi mulţumiţi angajaţi dintre marile companii IT din SUA

Facebook are cei mai tineri şi mulţumiţi angajaţi, în rândul marilor companii IT din SUA

Angajaţii Facebook au cea mai redusă vârstă medie, de 26 de ani, precum şi cea mai mare pondere a femeilor, de 33%, între cele nouă mari companii incluse în cercetare.

Cei mai în vârstă angajaţi, cu o medie de 44 de ani, lucrează la IBM şi Hewlett-Packard.

Îndrăzneala reţelei de socializare Facebook, condusă de Mark Zuckerberg, în vârstă de 27 de ani, s-a extins şi în privinţa politicilor de personal, iar angajaţii nu sunt judecaţi după vechimea în industria de profil.

"Nu credem că trebuie să ai prea mare experienţă pentru a face diferenţa. Uitaţi-vă la mine. Am început în timpul colegiului", afirmă Zuckerberg pe pagina de recrutare a companiei.

PayScale a colectat date de la angajaţi ai Amazon, Apple, Dell, Facebook, Google, Hewlett-Packard, IBM, Intel şi Microsoft.

Rezultatele nu sunt verificate de companii şi nu reprezintă date ştiinţifice, întrucât informaţiile au fost furnizate de angajaţi.

Salariul mediu al unui debutant la Apple este de 43.100 de dolari pe an, excluzând angajaţii magazinelor, potrivit sondajului, ceea ce plasează compania la coada listei.

Cel mai mare salariu mediu pentru un debutant este la Microsoft, de 86.900 de dolari pe an.

Diferenţa poate apărea din mixul de slujbe de la fiecare companie, iar datele nu includ şi opţiunile de achiziţie de acţiuni.

La Facebook, angajaţii primesc la angajare circa 59.100 de dolari, cu 49% mai mult decât media naţională. Salariile mari duc la un grad mare de mulţumire, dar şi la un nivel ridicat de stres, potrivit autorilor sudiului.

Pe site-ul companiei, Zuckerberg cere angajaţilor să fie "îndrăzneţi", pentru că Facebook încearcă să facă ce nu s-a mai făcut vreodată.

Odată cu redresarea economiei, companiile IT vor putea mai greu să păstreze angajaţii talentaţi.

În ianuarie, Google a anunţat planul de a mări salariile angajaţilor cu 10%, pentru a păstra talentele. Salariile plătite de Google sunt cu 23% peste cele cele de la alte companii.

Angajaţii Google sunt pe locul al doilea după Facebook în privinţa tinereţii angajaţilor, cu o medie de 31 de ani, în timp ce salariul mediu este de 141.000 de dolari pe an.

"Cele mai de succes companii plătesc şi cele mai mari salarii, cele mai mari beneficii şi stimulente", a declarat John Challanger, director general la compania Challenger, Gray&Christmas.

Companiile IT cu vechime oferă salarii mai puţin atractive.

Hewlett-Packard, fondată în 1939, plăteşte salarii cu 5% sub media pieţei. Salariul mediu al angajaţilor medii este cel mai mic din sectorul de profil, de 91.600 de dolari pe an.

La IBM, care în 2011 împlineşte 100 de ani, angajaţii primesc salarii cu 5% peste media pieţei, iar compania este a treia din partea de jos a topului din IT.

Salariile de la Dell sunt cu 4% peste media pieţei.

Hewlett-Packard, IBM şi Dell sunt companii de succes, dar au politici diferite în privinţa recrutării talentelor, a explicat Lee.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici