Facebook şi acţionarii companiei au atras 3,85 miliarde de dolari în prima vânzare de acţiuni după listare

Facebook şi acţionarii companiei au atras 3,85 miliarde de dolari prin primul plasament de acţiuni de la listarea reţelei de socializare în luna mai a anului trecut.

138 afișări
Imaginea articolului Facebook şi acţionarii companiei au atras 3,85 miliarde de dolari în prima vânzare de acţiuni după listare

Facebook şi acţionarii companiei au atras 3,85 miliarde de dolari în prima vânzare de acţiuni după listare

FACEBOOK a vândut 70 milioane de acţiuni la un preţ de 55,05 dolari pe unitate, potrivit unui comunicat al companiei, transmite Bloomberg.

Aproximativ 27 milioane de acţiuni au fost scoase pe piaţă de companie, iar Mark Zuckerberg, fondator şi CEO al Facebook, a vândut 41,35 milioane de titluri, pentru 2,27 miliarde de dolari.

Zuckerberg va utiliza cea mai mare parte a fondurilor pentru plata unor taxe generate de exercitarea unor opţiuni pe piaţa de capital.

FACEBOOK a fost inclusă în componenţa indicelui Standard & Poor's 500 al bursei de la New York după finalul şedinţei de vineri, decizie care va creşte cererea pentru acţiunile companiei.

Reţeaua de socializare a precizat că va folosi fondurile atrase prin vânzarea de acţiuni pentru finanţarea capitalului de lucru şi alte chestiuni interne.

Acţiunile Facebook au închis vineri la New York în stagnare, la preţul de 55,05 dolari. Titlurile companiei au crescut de peste două ori în acest an, după o evoluţie volatilă în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici