FALIMENTUL UNUI ORAŞ: Cum arată cel mai mare oraş american în faliment - FOTO, VIDEO

Detroit, care a devenit joi cel mai mare oraş american intrat în faliment, este în prezent un simbol al sărăciei şi violenţei urbane. Imaginile oferite de orasul în care s-a născut automobilul sunt grăitoare. După plecarea firmelor producătoare de automobile, în prezent oraşul numără 78.000 de clădiri abandonate.

37491 afișări
Imaginea articolului FALIMENTUL UNUI ORAŞ: Cum arată cel mai mare oraş american în faliment - FOTO, VIDEO

FALIMENTUL UNUI ORAŞ: Cum arată cel mai mare oraş american în faliment (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru o perioadă de timp o adevărată bijuterie a industriei, Detroit a pierdut jumătate de populaţie în 60 de ani, iar marile grupuri au abandonat în mod treptat oraşul, o lovitură grea pentru veniturile sale fiscale.

GALERIE FOTO

 

Tensiunile rasiale provocate de mişcarea drepturilor civice, care a culminat cu revolte devastatoare în 1967, au dus la un exod al albilor din clasa de mijloc şi al companiilor, privând oraşul de majoritatea veniturilor.

A urmat o degradare a serviciilor municipale şi apoi lovitura de graţie, criza industriei auto, care a dus la restructurările dureroase din ultimii ani.

Oraşul Detroit a trecut de la aproximativ 1,8 milioane de locuitori în 1950, la aproximativ 695.000 în prezent.

Detroit a devenit între timp un oraş al zgârie-norilor în ruină, al uzinelor dezafectate şi al locuinţelor abandonate. Criminalitatea este endemică, iar banii atât de puţini încât pompierii sunt nevoiţi să îşi cumpere şi hârtia igienică de la serviciu.

Până şi Detroit Free Press a dezvăluit că hârtia pe care o foloseşte este donată.

"Declararea falimentului este unica soluţie care va permite oraşului Detroit să redevină stabil şi viabil", a declarat Rick Snyder, guvernatorul statului Michigan.

În mod progresiv, a fost necesar ca numeroase servicii publice să fie reduse, spre exemplu iluminatul fiind asigurat pe timpul nopţii doar în unele cartiere.

Potrivit autoritătilor locale, valoarea totală a datoriilor oraşului se ridică la 18,5 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici