Fed este în alertă privind economia SUA, însă liderii băncii centrale au opinii divergente

Federal Reserve este "în alertă" din cauza încetinirii economiei SUA, însă oficialii băncii centrale americane au opinii divergente în privinţa măsurilor care ar trebui luate de instituţie pentru a simula creşterea, transmite Reuters.

211 afișări
Imaginea articolului Fed este în alertă privind economia SUA, însă liderii băncii centrale au opinii divergente

Fed este în alertă privind economia SUA, însă liderii băncii centrale au opinii divergente (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Federal Reserve Atlanta, Dennis Lockhart, care înclină către politici de reducere a şomajului, a declarat că economia americană este vulnerabilă la riscuri tot mai serioase şi a sugerat că este dispus să accepte noi măsuri.

El a avertizat însă că nu este "nici pe departe" un lucru sigur că Fed va lua astfel de măsuri.

Pe de altă parte, Richard Fisher, preşedintele Federal Reserve Dallas, a avertizat că politica monetară prea relaxată ar putea înrăutăţi şomajul şi creşterea economică, notând că economia se apropie deja de stagnare.

Fisher consideră că Fed dispune de "suficientă muniţie" pentru a ajuta economia, însă trebuie să-şi utilizeze cu înţelepciune arsenalul.

Divergenţele dintre oficialii de la vârful Fed subliniază obstacolele din calea aprobării unor noi măsuri de susţinere a creşterii economice.

Riscurile economice şi incertitudinea au crescut din cauza tensiunilor generate pe pieţele financiare de criza datoriilor de stat din Europa.

Între timp, temerile privind o nouă rundă de recesiune se intensifică tot mai mult la nivel mondial. Săptămâna trecută, mai multe rapoarte au indicat frânarea activităţii din sectorul privat din Europa şi China în luna septembrie.

În SUA, un raport recent arată că încrederea consumatorilor a atins în septembrie minimul ultimilor doi ani şi jumătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici