Femei de serviciu şi ospătari, căutaţi la Bursa locurilor de muncă Gorj. Angajator: Îşi găsesc scuze

Angajatorii din Gorj caută femei de serviciu, lăcătuşi, ospătari şi inginer, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, la Târgu-Jiu. ”Când trebuie să dea o probă minimă, îşi găsesc o scuză, pleacă să cumpere o sticlă cu apă şi nu mai vin”, a spus un angajator.

479 afișări
Imaginea articolului Femei de serviciu şi ospătari, căutaţi la Bursa locurilor de muncă Gorj. Angajator: Îşi găsesc scuze

Femei de serviciu şi ospătari, căutaţi la Bursa locurilor de muncă Gorj. Angajator: Îşi găsesc scuze

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată de AJOFM Gorj la Târgu-Jiu, a devenit mai degrabă o întâlnire a angajatorilor.

Printre meseriile solicitate de către angajatorii prezenţi la bursă au fost: lucrător gestionar, femeie de serviciu, lăcătuş mecanic, sudor, frezor universal, ospătar, muncitor necalificat şi inginer, pentru cei cu studii superioare.

Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj, a declarat că 61 de angajatori şi-au confirmat prezenţa, oferind 658 de locuri de muncă.

La Bursa locurilor de muncă s-au prezentat 411 de persoane, din care 362 absolvenţi.

12 persoane au fost angajate pe loc şi 196 au fost selectate pentru interviu sau probă de lucru.

”Ca şi ocupaţii în care sunt oferite locuri de muncă sunt pentru sudori, ospătari, bucătari, paleta este destul de variată. Cele mai multe locuri de muncă sunt date de un angajator care oferă 58 de locuri de muncă în domeniul construcţiilor. Pentru studii superioare avem 44 de locuri de muncă vacante, agent asigurări, inginer geolog, inginer în construcţii”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Romeo Chiriac.

Patronii susţin că se confruntă cu o criză acută de forţă de muncă, în toate domeniile de activitate.

”Avem un loc de bucătar, unul de ajutor, două posturi de pizzer şi cameriste. Am încercat şi cu partea din Moldova, nu se prea leagă, ei nu au actele, decât până la trei luni. Noi avem flux continuu. Tot aici încercăm să găsim ceea ce ne trebuie. În ultimul timp e foarte greu. În vară am angajat patru tineri absolvenţi. După ce au învăţat circa o lună şi jumătate-două au plecat. Unul a plecat că şi-a găsit postul de pizzer în Spania, altul în Italia, ospătar. Şi aşa mai departe. Le dăm peste 100 de lei pe zi, mâncare şi cazare, îi şi înveţi că nu ştiu nimic în bucătărie şi tot nu vor să stea. Suntem lansatori de forţă de muncă pentru Europa. Vom continua să ne închidem”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Constantin Pănescu, administratorul unui complex turistic din zona Montană Rânca.

Cu aceeaşi problemă se confruntă şi patroana unui salon de înfrumuseţare din Târgu-Jiu.

”Avem libere două posturi pe coafură, două pe manichiură şi tot două posturi pe make-up artist. Cerinţele sunt minime, adică să aibă măcar studii minime, în principiu, dacă nu au calificare, obţin calificare la locul de muncă. Mi-aş dori foarte tare să găsesc personal, caut de foarte mult timp. Am încercat şi prin anunţuri. Au venit, au întrebat, în momentul în care sunt puse să dea o probă minimă, adică să realizeze un machiaj, îşi găsesc o scuză, pleacă să cumpere o sticlă cu apă şi nu se mai întorc. Se blochează când este vorba de muncă, nu la salariu”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Adriana Loga, o femeie de afaceri din Târgu-Jiu.

Oana, o femeie de 31 de ani, din comuna Leleşti, vrea să se angajeze, însă cu o condiţie, locul de muncă să fie aproape de casă.

”Eu vreau orice. Am avut grijă de o femeie bătrână şi a murit din păcate. Acum am hotărât să intru în şomaj şi dacă mi se oferă un loc de muncă în apropiere de Leleşti, unde locuiesc, atunci da. Altfel nu. Aş vrea acolo, nu contează unde. Am terminat liceul, am făcut cursul de bucătar şi aş lucra oriunde. Nu aş vrea prin oraş, că am doi copii. Salariul minim e suficient”, a spus Oana Ilioaie, tânăra de 31 de ani, din Leleşti.

O altă absolventă de liceu a plecat imediat după ce a discutat cu primul angajator, după ce acesta a anunţat-o că trebuie să renunţe la şomaj.

”Noi am venit să vă angajăm acum, vă dăm posibilitatea prin munca noastră să creăm locuri de muncă, prin împrumuturile noastre bancare, prin stresul nostru, să vă oferim dumneavoastră, tinerilor, locuri de muncă, dacă dumneavoastră staţi în şomaj, atunci să vă dea doamna Olguţa, că a creat şomaj pentru tineri care nu au măcar o zi de muncă făcută”, i-a transmis angajatorul.

În prezent, în judeţul Gorj sunt înregistraţi aproximativ 6.000 de şomeri, dintre care peste 2.000 primesc indemnizaţie, 190 dintre ei fiind absolvenţi de studii medii şi superioare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici